Ungārijas Cilvēka cieņas centrs pauž atbalstu ierosinātajiem Satversmes grozījumiem

Ungārijas Cilvēka cieņas centrs savā 2021.gada 8.janvāra vēstulē, kas adresēta Saeimas priekšsēdētājai I.Mūrnieces kundzei un Laklājības ministrei R.Petravičas kundzei atzinīgi novērtē un pauž atbalstu ierosinātajiem Satversmes grozījumiem, kas paredz precizēt Satversmes 110.pantu šādā redakcijā: “Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības.”

Ungārijas Cilvēka cieņas centra direktore Edīte Frivaldszki uzsver, ka “mūsdienu Eiropai steidzami nepieciešams ģimenes termina precizējums, jo ģimenes veido nācijas un nācijas – Eiropu. Ģimene ir katras sabiedrības pamatakmens: tā ir pamatšūniņa, kas ir pelnījusi valsts aizsardzību, kā mēs to lasām ANO Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 16.pantā.”

Cienot individuālās vajadzības un pieņemot ikvienu tādu, kādi esam, mēs nekad nedrīkstam aizmirst, ka cilvēka dzīvība nāk no mātes un tēva: viņi dod dārgo dzīvības dāvanu nākamajām paaudzēm un rada drošu vidi savu bērnu audzināšanai. Bērnu garīgās un fiziskās labklājības aizsardzība ir mūsu kopīgās interesēs.

Ar šo vēstuli mēs pievienojamies šiem centieniem un atbalstām ierosinātos grozījumus Latvijas Satversmē, lai vēl vairāk aizsargātu sabiedrības dabisko pamatšūniņu – ģimeni.

Bez ģimenēm tautām nav sabiedrības un nav nākotnes. Ģimene nav problēma, bet mūsdienu problēmu risinājums. Mēs aicinām visus Latvijas Saeimas deputātus iestāties par ģimeni un aizsargāt bērnus, nostiprinot ģimenes juridisko definīciju.

Ar cieņu
Edit Frivaldszky