Pārbaudi savus uzskatus

Tuvojoties 14. Saeimas vēlēšanām, biedrība Asociācija “Ģimene” ir sagatavojusi jautājumus, kas skar galvenokārt ģimenes vērtības (laulība, ģimene, dzīvība, bērns), un aicina politiskās partijas sniegt atbildes uz minētajiem jautājumiem.

Jautājumi ir sadalīti divās grupās. Pirmajā grupā ir slēgtie jautājumi, uz kuriem aicinām atbildēt ar “Jā” vai “Nē”, otrajā grupā ir atvērtie jautājumi, uz kuriem aicinām atbildēt, balsoties uz partijas programmā paredzēto.

Partiju atbildēm uz slēgtajiem jautājumiem tiks piemērots “ticamības koeficients”, balstoties uz partijas vai tās biedru līdzšinējo politisko darbību. Piemēram, ja partija uz jautājumu “Vai atbalstāt civilās savienības kā institūta ieviešanu Latvijā?” atbildēs negatīvi, taču savā līdzšinējā darbībā ir veicinājusi vai radījusi labvēlīgus apstākļus Civilās savienības likumprojekta virzībai, biedrība šai atbildei piemēros “ticamības koeficientu” – nulle.

Partiju atbildes uz biedrības sagatavotajiem jautājumiem būs pieejamas publiski – tiks izsūtītas medijiem, sadarbības partneriem, kā arī Memoranda ģimenes vērtību stiprināšanai dalībniekiem un izplatītas sociālajos tīklos, kas biedrības administrētajos sociālo tīklu kanālos veido ~ 200 tūkstošus lielu auditoriju.

41 jautājums, ko biedrība Asociācija “Ģimene” ir sagatavojusi un nosūtījusi politiskajām partijām ir sava veida konservatīvo uzskatu termometrs, kas skar ģimenes vērtības (laulība, ģimene, dzīvība, bērns) un daļēji nacionālos uzskatus.
Aicinām ikvienu atbildēt uz šiem jautājumiem un pārbaudīt savus uzskatus līdz 15.septembrim. Kad partijas būs atbildējušas uz jautājumiem, varēs salīdzināt, kuras partijas uzskati ir vistuvākie un Saeimas vēlēšanās 1. oktobrī izdarīt gudru izvēli.