Aicinām uz ekspertu diskusiju par Stambulas Konvenciju, jeb “Eiropas padomes Konvenciju par vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē novēršanu un apkarošanu.”

Š.g. 11.februārī plkst. 14:00 Rīgas domes 508.telpā notiks ekspertu diskusija par Stambulas Konvenciju jeb “Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu”.Pieteikšanas dalībai pasākumā līdz 10.februārim, aizpildot pieteikuma formu: http://goo.gl/forms/oRlEpL2IM2Diskusijas gaitā kopīgi ar nozaru profesionāļiem meklēsim atbildes uz jautājumu: “Vai pāreja uz sociālā dzimuma (angl. – GENDER) izpratni mazinās vardarbību pret sievietēm un stiprinās ģimenes Latvijā?”
Diskusijā piedalīsies:
Tieslietu Ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks
Labklājības Ministrijas Bērnu un ģimenes  politikas departamenta vecākā referente Viktorija Boļšakova

Un dažādu jomu eksperti:
 Baiba Rudevska, Dr.iur. Indra Tretjakova, Mg. Psych. Jēkabs Raipulis, Dr.biol. Aldis Alliks, zvērināts advokāts
Atgādinām, ka Labklājības ministrija 2015.gada 26.novembrī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja konceptuālo ziņojumiu „Par Latvijas pievienošanos Eiropas Padomes Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu”, kurā vēstīts, ka “tas ir pirmais starptautiskais līgums, kurā ietverta sociālā dzimuma/ dzimtes (ang. -gender) definīcija.”Biedrība “Asociācija Ģimene”, pēc 29.12.2015. notikušās saskaņošanas sanāksmes, informēja, ka Stambulas konvencija tās pašreizējā redakcijā nav ratificējama un tai ir nepieciešama nopietna akadēmiskā (juridiskā un zinātniskā) analīze un publiskā apspriešana. Ieeja bez maksas!
Ar ekspertu diskusijas programmu var iepazīties šeit: Ekspertu diskusija 11.02.2016.