+37120034429 [email protected]

NORVĒĢU MĀMIŅA PIEPRASA POLITISKO PATVĒRUMU POLIJĀ. VAI SĀCIES NORVĒĢU MIGRĀCIJAS VILNIS UZ AUSTRUMEIROPU?

NORVĒĢU MĀMIŅA PIEPRASA POLITISKO PATVĒRUMU POLIJĀ. VAI SĀCIES NORVĒĢU MIGRĀCIJAS VILNIS UZ AUSTRUMEIROPU?

NORVĒĢU MĀMIŅA PIEPRASA POLITISKO PATVĒRUMU POLIJĀ. VAI SĀCIES NORVĒĢU MIGRĀCIJAS VILNIS UZ AUSTRUMEIROPU?

Pēc LifeSiteNews  un Super-Express un Visegrad Post materiāliem.

Pagājuša gada nogalē, decembrī, māmiņa un viņas meita kļuva par pirmajiem norvēģu bēgļiem kopš Otrā pasaules kara, kad Polija akceptēja viņu prasību patvēruma piešķiršanai.

Māmiņa Silje Garmi, 37 gadus veca, aizbēga uz Varšavu ar savu 23 mēnešus veco meitiņu Eiru 2017. gadā, kad viņai radās aizdomas, ka bērnu aizsardzības dienesti, Barnevernet, gatavojas viņai atņemt bērniņu.

Siljei ir divu meitu māmiņa. 2014. gadā vecākās meitas tēvs uzrakstīja ziņojumu Barnevernet, ka māte nav spējīga rūpēties par savu bērnu, kurai pašreiz ir 13 gadu. Garmo apgalvoja, ka Barnevernet noticēja tēvam tikai tāpēc, ka viņš bija ietekmīgs uzņēmējs draugos ar tiesnešiem.

Protams, no malas spriežot ne vienmēr nonāksi pie pareiza lēmuma, tomēr tas nevarētu šķist tik neticami, ņemot vērā, ka pret Barnevernet darba metodēm tiek protestēts visā pasaulē, iesaistoties pilsoņu iniciatīvām un profesionāļu apvienībām.  Pēdējais gadījums šī gada sākumā ir skandāls politiskā līmenī, vēloties no Norvēģijas izraidīt Polijas konsulu, kas iestājās par, vismaz, 150 ģimenēm Norvēģijā.

Barnevernet apsūdzība pret Silji Garmo – pārmērīga atsāpinošo līdzekļu izmantošana, “haotisks dzīves veids” un hroniska noguruma sindroms! Norvēģija šis ir pilnīgi pamatots iemesls, lai nošķirtu bērnu no viņa vai viņa vecākiem. Mātei lika veikt vairākas zāļu pārbaudes analīzes. Tās visas bija negatīvas. Māmiņa tāpat apgalvoja, ka tikti izmantoti viņas medicīniskie materiāli bez viņas atļaujas, taču arī tur nekas netika konstatēts. Viss, kas Norvēģija jādara, lai bērnu izņemtu ģimenes – kādam (inkognito tai skaitā) jāziņo Barnevernet un bērns uzreiz tiek izņemts.

Līdz 2014. gadam, proti 10 gadu garumā nevienam nebija nekādas sūdzības par māti.

Pirms Barnevernet bija iespēja izņemt Eiru, Garmo aizbēga uz Spāniju, kur viņa tika arestēta, pateicoties Interpolam.

Garmo laimīgā kārtā palīgā nāca Norvēģijas Kristīgā koalīcija. Kad viņa atgriezās Norvēģijā, iesaistījās zinoši psihologi, un izmeklētāji sāka šķetināt, kas patiesībā notiek, tomēr, visbeidzot, ar savu bērniņu viņa  aizbēga uz Poliju.

Polijas Imigrācijas dienests uzskatīja, ka viņām ir nepieciešama aizsardzība Polijā,

bet gala lēmums jāpieņem Polijas valdībai, jo šāds gadījums varētu kaitēt Polijas Norvēģijas attiecībām, bet neskatoties uz to, gala lēmums bija pozitīvs, iejaucoties Polijas premjerministram Mateušam Moravieckim.

Garmo nav vienīgā, kas pieņēmusi ārkārtas mērus, lai cīnītos pret Barnevarnet.

Pašreiz Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir 5 aktīvas lietas pret Barnevernet.

Silje ir viena no daudziem Norvēģijas vecākiem, kurus terorizē politika, kas vērta pret ģimeni, kas atgādina vairāk Gestapo metodes, kas tiek atspoguļoits daudzu protestētāju plakātos daudzviet pasaulē.

 

  1. Diskusija ar SIlje Garmo un citiem norvēģu pārstāvjiem Polijas televīzijā Telewizja Republika. https://www.youtube.com/watch?time_continue=988&v=surtTxgeV48
  2. Christian Coalition https://christiancoalition.world/news/read2/siljegarmo-asylum-poland