Zibakcija “Par dabīgu ģimeni”

alt

Biedrības “Asociācija Ģimene” un “Par tautas dzīvību” 2. februārī rīko zibakciju “Par dabīgu ģimeni”, kurā ikviens iedzīvotājs aicināts sūtīt e-pastus Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam un mūsu eiroparlamentāriešiem.

Akcija notiks, lai paustu protestu pret sagatavoto Lunacekas rezolūcijas projektu “Rīcības plāns pret homofobiju un diskrimināciju dzimuma identitātes un seksuālās orientācijas dēļ”, kura pieņemšanas gadījumā tiek uzlikts pienākums Eiropas komisijai izstrādāt vadlīnijas, lai nodrošinātu, ka dalībvalstīs tiek respektētas visas ģimeņu formas, kā arī jāsniedz priekšlikumi, lai tiktu atzīti citās Eiropas valstīs reģistrēti partnerattiecību un laulību dokumenti. Viens no punktiem paredz, ka dalībvalstīm ir jāievieš vai jāpārskata likumos noteiktās dzimuma (gender) atzīšanas procedūras tā, lai pilnībā tiktu respektētas transseksuāļu tiesības. ANO vispārējā cilvēktiesību deklarācijā teikts, ka ikvienam cilvēkam tiek garantēta ticības un vārda brīvība, arī tiesības izpaust savu pārliecību praksē, bet rezolūcija savā būtībā paredz vārda brīvības ierobežojumus.

Latvijas iedzīvotāji 2.februārī var sūtīt e-pastus gan Eiropas Parlamenta prezidentam Martinam Šulcam, gan Latvijas deputātiem, aicinot balsot pret Lunacekas rezolūciju.

Vēstuļu teksti:

Rakstīt var uz šādām e-pasta adresēm:

Lai pievērstu lielāku sabiedrības uzmanību Lunacekas rezolūcijai, 2.februārī dažādās Latvijas vietās paredzētas arī lokālas zibakcijas “Par dabīgu ģimeni”. Piedalies pats un aicini līdzcilvēkus izteikt savu viedokli!

Arhibīskapa Zb. Stankeviča aicinājums aizsargāt dabīgu ģimeni