Šī brīža aktualitātes (2010.g. marts)

• Kopš savas dibināšanas Biedrība „Asociācija Ģimene” aktīvi sadarbojas ar valsts un pašvaldības institūcijām ģimenes politikas izstrādē – gan ar Bērnu un ģimenes lietu ministriju, bet pēc tās likvidēšanas – ar Labklājības Ministriju (2009.gada 25.septembrī parakstīts dokuments par sadarbību starp Labklājības ministru un „Asociāciju Ģimene”), gan Izglītības un zinātnes ministriju – iesniegti konkrēti piedāvājumi vispārizglītojošo skolu sociālo zinību mācību bloka paplašināšanai, daudz lielāku uzsvaru liekot uz ģimenes un laulības nozīmīgumu, bērnu audzināšanu, cilvēka seksualitātes integrētu izpratni, tikumiskajām vērtībām (Biedrība „Asociācija Ģimene”, pamatojoties uz ilgstošu izpētes un konsultāciju darbu ar nozares ekspertiem un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra speciālistiem, ir noslēgusi līgumu par autortiesību licences saņemšanu, tiesībām tulkot un veikt nepieciešamas korekcijas, kā arī izdot izdevniecības Rubikon (Polijas Republika) izdoto materiālu ”Audzināšana ģimenei /Ceļā uz pieaugšanu”).

• Ir panākta vienošanās arī Rīgas Domi par pilotprojekta īstenošanu galvaspilsētas skolās, kurās par paraugu jaunās programmas izstrādē varētu tikt ņemti Polijas Republikas programmas ģimenes mācības materiāli.

• Biedrība „Asociācija Ģimene” aktīvi darbojas arī vairākās LR Saeimas komisijās – Sociālo un darba lietu, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu, Izglītības, kultūras un zinātnes, Juridiskajā komisijā, kā arī padomēs, piemēram, Mātes un bērna veselības konsultatīvajā padomē pie Veselības ministrijas.

• Šobrīd sadarbībā ar NVO ”Pasaules ģimeņu kongress” un Rīgas Domes Labklājības Departamentu Biedrība „Asociācija Ģimene” organizē otro starptautisko forumu „Dabīga ģimene kā vērtība un valsts prioritāte” , kas notiks 2010.gada 14.maijā. Foruma mērķis ir parādīt dabīgas ģimenes, kas balstīta laulībā, nozīmīgumu sabiedrībā un katra indivīda dzīvē, meklēt labākos risinājumus ģimeņu sociālās funkcionēšanas un demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, izstrādāt rekomendācijas ģimenes politikas veidotājiem ilgtermiņā. Sīkāk par forumu skat. sadaļā – Aktualitātes.