Latvijas nedienas ar ANO rezolūciju “Ģimenes aizsardzībai”

ANO ar šo Rezolūciju, kas valstīm ir rekomendējoša, atkārtoti apliecināja, ka ģimene ir dabiska sabiedrības pamatšūniņa un tai ir tiesības uz aizsardzību no sabiedrības un valsts puses. Tāpat ANO ar šo Rezolūciju aicina valstis realizēt uz ģimeni orientētu visaptverošu starpnozaru politiku, iekļaujot to valsts attīstības dokumentos un nozaru programmās.

Rezolūcija kopumā ir vērsta uz to, lai spējinātu ģimenes pārvarēt dažādas grūtības un uzlabotu to ekonomisko situāciju. Tajā tika mudināts valstis meklēt veidus kā nodrošināt un veicināt vecāku pienākumu un darba apvienošanu, īpašu uzmanību pievērst vientuļo vecāku, atraitņu un bāreņu vajadzībām, izmantojot veselības apdrošināšanas un sociālās palīdzības resursus, veidot finansiāla un materiāla rakstura programmas, piedāvājot dienas centru pakalpojumus, zīdīšanas telpas darba vietās, bērnudārzus, nepilna darba laika iespējas, apmaksātu bērna kopšanas atvaļinājumu, apmaksātu grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu, elastīgu darba grafiku, reproduktīvās un bērnu veselības aprūpes pakalpojumus.

Lasīt tālāk
Laulība un ģimene starptautiskajās tiesībās

Vispārējā Cilvēktiesību deklarācija Pieņemta un pasludināta ar ANO Ģenerālās Asamblejas 1948.g. 10. decembra rezolūciju 217. A (III) pants 1. Vīriešiem un sievietēm, kas sasnieguši pilngadību, ir tiesības bez jebkādiem ar rasi, tautību vai reliģisko pārliecību... Lasīt tālāk
Sociologs: Rietumos notiek ģimenes “ideoloģiskā kolonizācija”

Mūsdienās Rietumu pasaulē intensīvi norisinās ģimenes “ideoloģiskās kolonizācijas” process, kas saistīts ar vispārējo relatīvismu, dženderisma un LGBT ideoloģijas nostiprināšanos. Par to konferences laikā “Ģimene sabiedrības uzmanības centrā: starp ideāliem un realitāti” Latvijas Lauksaimniecības universitātē brīdināja itāliešu sociologs, starptautiskās kustības “Jā ģimenei” līderis Masimo Introviņje.

Lasīt tālāk

Konference „Par ģimenes vērtību aizsardzību un atbalstu”

Lai demogrāfijas politikas kontekstā akcentētu ģimenes vērtību nozīmi, otrdien, 17.aprīlī Saeimā notika konference „Par ģimenes vērtību aizsardzību un atbalstu”. Konferenci organizēja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas... Lasīt tālāk