43 NVO aicina Saeimas deputātus nepieņemt grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā un ir pārliecinātas, ka seksuālā orientācija nav bērna identitātes raksturojums. Pārstāvji no 43 Latvijas nevalstiskajām organizācijām atklātā vēstulē aicina LR Saeimas deputātus neatbalstīt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikumu papildināt Bērnu tiesību aizsardzības likuma 50.panta pirmo daļu ar šādu bērna identitātes raksturojumu: dzimums, seksuālā orientācija, tautība, reliģiskā piederība un ticība, kultūras identitāte un individualitāte. “Mēs aicinām balsot pret šo Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikumu, jo iebilstam pret šādu bērna identitātes raksturojumu, kas ietverts Apvienoto Nāciju organizācijas Bērnu tiesību komitejas komentāros un nav juridiski saistošs. Esam pret formulējumu, ka bērnam piemīt seksuālā orientācija. Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka bērns ir persona no dzimšanas brīža līdz 18 gadu vecumam. Kā zināms dzimumnobriešana norisinās pusaudžu vecumā un nav attiecināma uz vecumposmu līdz dzimumnobriešanai,” skaidro biedrības Asociācija “Ģimene” valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze. Vēstules autori norāda, ka lielākā daļa mūsdienu priekšstatu par seksualitāti balstās amerikāņu zooloģijas profesora un seksologa Alfrēda Kinsija (Alfred Kinsey) pētījumos[1], kas tika veikti pagājušā gadsimta vidū. Tomēr nav atbalstāmi pētījumu rezultāti, ja ir nācis klajā veids, kā šie pētījumi veikti. Grāmatā “Sexual Behavior in the Human Male” ir ievietoti dati par zēnu vecumā no 2 mēnešiem līdz 15 gadiem spēju sasniegt orgasmu, kura stimulēšanu nodrošināja pedofili, ar kuriem sadarbojās Alfrēds Kinsijs. Tātad šajos pētījumos tika izmantoti zīdaiņi, bērni un pusaudži, kuri tika izvaroti zinātniskos nolūkos. Šos pētījumus ļoti asi ir nosodījuši konservatīvi domājošie intelektuāļi. Nevalstisko organizāciju pārstāvji neatbalsta tādu pētījumu veikšanu, kuros notiek vardarbība pret bērniem jebkādā tās izpratnē, līdz ar to, neatbalsta arī pētījumu rezultātus, kas ir iegūti, bērnu izmantošanas rezultātā. Latvijas vīru biedrības valdes... Lasīt tālāk

ES vēlas noteikt, ka ar sociālo dzimumu (gender) saistītā vardarbība ir pielīdzināma smagiem noziegumiem, kas noteikti ES dibināšanas līgumā

Eiropas Parlamenta deputāti rudens sesijā (13.septembrī) balsos par ziņojumu, kurā ir ietverts lēmums pielīdzināt ar sociālo dzimumu saistīto vardarbību (gender based violence) ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā noteiktajiem smagajiem noziegumiem. ES dibināšanas līguma 83. pants: 1. Eiropas Parlaments un Padome, pieņemot direktīvas saskaņā ar parasto likumdošanas procedūru, var paredzēt noteikumu minimumu noziedzīgu nodarījumu un sankciju definēšanai attiecībā uz īpaši smagiem noziegumiem ar pārrobežu dimensiju, kas saistīta ar šādu nodarījumu būtību vai ietekmi vai ar nepieciešamību tos apkarot kopīgi. Tās ir šādas noziegumu jomas: terorisms, cilvēku tirdzniecība un sieviešu un bērnu seksuāla izmantošana, nelegāla narkotiku tirdzniecība, nelegāla ieroču tirdzniecība, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, korupcija, maksāšanas līdzekļu viltošana, datornoziegumi un organizētā noziedzība. Pamatojoties uz noziedzības attīstību, Padome var pieņemt lēmumu, precizējot citas noziegumu jomas, kuras atbilst šajā punktā noteiktajiem kritērijiem. Saņēmusi Eiropas Parlamenta piekrišanu, Padome pieņem lēmumu vienprātīgi. Tas nozīmē, ka gender based violence jeb uz sociālā dzimuma balstīta vardarbība (emocionālā, fiziskā, seksuālā, ekonomiskā) tiks pielīdzināta tādiem smagiem noziegumiem kā ieroču un nelegālo narkotiku tirdzniecība, organizētā noziedzība u.c. Eiropas Parlamentā aktīvi virzītā gender based violence ES direktīva būtībā dublē Stambulas konvencijas regulējumu, ar mērķi uzspiest sociālā dzimuma (gender) konceptu visām ES dalībvalstīm, īpaši tādām, kuras nav ratificējušas Stambulas konvenciju (Bugārija, Čehija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Slovākija). Jaunā regulējuma pamatā tiek izmantots pētījums, kas veikts atsaucoties uz ES dibināšanas līguma 83.panta pirmo daļu, kas sevī ietver smagus noziegumus, nevis emocionālo vardarbību un LGBT tiesības. Tā ir patvaļīga ES dibināšanas līguma interpretācija! Tāpat pētījumā tiek lietoti dati par vardarbību Lielbritānijā, kas vairs nav ES dalībvalsts. Piedāvātais Eiropas parlamenta lēmuma teksts: Article 1 Gender-based violence is hereby identified as an area of crime that meets the... Lasīt tālāk
Kā parakstīties par Satversmes grozījumiem elektroniski

Uzsākta parakstu vākšana par ģimenes definīcijas iekļaušanu Satversmes 110.pantā. Līdz 2022.gada 29.jūlijam ir jāsavāc 154 868 paraksti. Piedāvātā Satversemes 110.panta redakcija: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Parakstīties par Grozījumu Latvijas Republikas Satversmes 110.pantā var elektroniski, pieslēdzoties caur internetbanku: www.latvija.lv/pv   ... Lasīt tālāk

Kā parakstīties par Satversmes grozījumiem pie notāra

Uzsākta parakstu vākšana par ģimenes definīcijas iekļaušanu Satversmes 110.pantā. Līdz 2022.gada 29.jūlijam ir jāsavāc 154 868 paraksti. Piedāvātā Satversemes 110.panta redakcija: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Parakstīties par šīm izmaiņām var dažādos veidos, t.sk., pie zvērinātiem notāriem. Izvēlies sev tuvāko zvērināto notāru: https://www.latvijasnotars.lv/ Lai zvērināta notāra pakalpojums būtu lētāks, pirms došanās pie notāra izdrukā šo VEIDLAPU. Paldies, ka atbalsti dabiskas ģimenes aizsardzību! Visērtāk parakstīties par Satversmes grozījumiem ir elektroniski caur www.latvija.lv/pv. ... Lasīt tālāk

Likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”

Nosaukums:  Likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē” Anotācija: LVB_anotācija_referendums  Iniciatīvas numurs: 20210729–047 Iniciatīvas grupa: Biedrība “Latvijas vīru biedrība” Iesniegts: 2021. gada 16. jūlijā Statuss: Reģistrēts parakstu vākšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā 2021. gada 29. jūlijā, lēmums Nr.47 Parakstu vākšana sākās: 2021. gada 30. jūlijā Parakstu vākšanas beidzās: 2022. gada 29. jūlijā Nepieciešamais parakstu skaits: 154 868 Paraksta apliecināšana: 1) parakstīšanās vietas pašvaldībās 2) zvērināti notāri un veidlapa paraksta apliecināšanai pie zvērināta notāra 3) parakstu vākšanas e-pakalpojums www.Latvija.lv * 4) parakstīšanās vietas ārvalstīs un parakstu vākšanas veidlapa ārvalstīs Apliecināto parakstu iesniegšanas un iesūtīšanas adrese: Rīga, Lāčplēša iela 23 – 11, LV-1011 Iniciatīvas grupas kontakti:  info@virubiedriba.lv, 26559304 * Valsts reģionālās attīstības aģentūra un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka portāla darbība var būt periodiski traucēta. Ja parakstīšanās e-pakalpojuma izpildes gaitā saņemat kļūdas paziņojumu, lūdzam atgriezties pakalpojuma pirmajā solī un uzsākt atkārtotu pakalpojuma izpildi! Informācija pārpublicēta no Centrālās vēlēšanu komisijas mājas... Lasīt tālāk