24. janvārī Somijas tiesas priekšā stāsies ārste, deputāte, piecu bērnu māte un septiņu bērnu vecmāmiņa Päivi Räsänen. Apsūdzība izvirzīta par laulības un cilvēka seksualitātes atspoguļojumu kādā 2004. gada izdotajā brošūrā, par viedokli 2019. gada radio diskusijā un ierakstu 2019. gada vietnē Twitter. Somija ir demokrātiska valsts, kas atrodas netālu no Latvijas, un tā ilgus gadus ir bijusi paraugs demokrātiskas sabiedrības veidošanā un nostiprināšanā, kurā katram iedzīvotājam ir tiesības cieņpilni paust savu viedokli, balstoties uz savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Latvijas nevalstiskās organizācijas uzskata, ka apsūdzības, kas izvirzītas pret Päivi Räsänen ir nepamatotas un cilvēka cieņu un vārda brīvību aizskarošas!Jebkuram Eiropas Savienības pilsonim, ir tiesības atklāti paust viedokli un diskutēt par dažādiem sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem, t.sk., citējot Bībeli, ja tas ir nepieciešams. Eiropas Padomes Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas devītais un desmitais panti nosaka, ka – ikvienam cilvēkam ir tiesības uz domu, apziņas un reliģijas brīvību, kā arī ka ikvienam ir tiesības brīvi paust savus uzskatus. Līdz ar to, Somijas varas iestāžu centieni ierobežot vārda brīvību ir prettiesiski un neatbilst starptautiskajiem cilvēktiesību dokumentiem! Latvijas nevalstiskās organizācijas izsaka atbalstu Päivi Räsänen un pateicas par centieniem saglabāt vārda un ticības brīvību Somijā, kā arī pievienojas Päivi Räsänen teiktajam – “Tagad ir pienācis laiks, lai kristieši runātu par patiesību, kas rakstīta Bībelē. Jo ilgāk mēs klusēsim, jo vairāk tiks ierobežota vārda un ticības brīvība.”[1] Latvija 2004. gadā pievienojās tādai Eiropas Savienībai, kurā katram pilsonim ir vārda un ticības brīvība, tāpēc Latvijas nevalstiskās organizācijas aicina Somijas varas iestādes pārtraukt kriminālvajāšanu pret Päivi Räsänen, un nodrošināt katram pilsonim tiesības uz vārda un ticības brīvību. Gadījuma kopsavilkums: Policijas izmeklēšana pret Päivi Räsänen tika sākta 2019. gada... Lasīt tālāk

43 NVO aicina Saeimas deputātus nepieņemt grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā un ir pārliecinātas, ka seksuālā orientācija nav bērna identitātes raksturojums. Pārstāvji no 43 Latvijas nevalstiskajām organizācijām atklātā vēstulē aicina LR Saeimas deputātus neatbalstīt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikumu papildināt Bērnu tiesību aizsardzības likuma 50.panta pirmo daļu ar šādu bērna identitātes raksturojumu: dzimums, seksuālā orientācija, tautība, reliģiskā piederība un ticība, kultūras identitāte un individualitāte. “Mēs aicinām balsot pret šo Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikumu, jo iebilstam pret šādu bērna identitātes raksturojumu, kas ietverts Apvienoto Nāciju organizācijas Bērnu tiesību komitejas komentāros un nav juridiski saistošs. Esam pret formulējumu, ka bērnam piemīt seksuālā orientācija. Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka bērns ir persona no dzimšanas brīža līdz 18 gadu vecumam. Kā zināms dzimumnobriešana norisinās pusaudžu vecumā un nav attiecināma uz vecumposmu līdz dzimumnobriešanai,” skaidro biedrības Asociācija “Ģimene” valdes priekšsēdētāja Ilona Bremze. Vēstules autori norāda, ka lielākā daļa mūsdienu priekšstatu par seksualitāti balstās amerikāņu zooloģijas profesora un seksologa Alfrēda Kinsija (Alfred Kinsey) pētījumos[1], kas tika veikti pagājušā gadsimta vidū. Tomēr nav atbalstāmi pētījumu rezultāti, ja ir nācis klajā veids, kā šie pētījumi veikti. Grāmatā “Sexual Behavior in the Human Male” ir ievietoti dati par zēnu vecumā no 2 mēnešiem līdz 15 gadiem spēju sasniegt orgasmu, kura stimulēšanu nodrošināja pedofili, ar kuriem sadarbojās Alfrēds Kinsijs. Tātad šajos pētījumos tika izmantoti zīdaiņi, bērni un pusaudži, kuri tika izvaroti zinātniskos nolūkos. Šos pētījumus ļoti asi ir nosodījuši konservatīvi domājošie intelektuāļi. Nevalstisko organizāciju pārstāvji neatbalsta tādu pētījumu veikšanu, kuros notiek vardarbība pret bērniem jebkādā tās izpratnē, līdz ar to, neatbalsta arī pētījumu rezultātus, kas ir iegūti, bērnu izmantošanas rezultātā. Latvijas vīru biedrības valdes... Lasīt tālāk

33 Latvijas nevalstiskās organizācijas iestājas pret ES piedāvājumu paplašināt ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā ietverto noziegumu sarakstu, iekļaujot tajā ar sociālo dzimumu saistīto vardarbību (gender based violence) Minētais pants paredz, ka Eiropas Parlaments un Padome var paredzēt noteikumu minimumu noziedzīgu nodarījumu un sankciju definēšanai attiecībā uz īpaši smagiem noziegumiem ar pārrobežu dimensiju, kas saistīta ar šādu nodarījumu būtību vai ietekmi vai ar nepieciešamību tos apkarot kopīgi. Šādi noziegumi ir: terorisms, cilvēku tirdzniecība un sieviešu un bērnu seksuāla izmantošana, nelegāla narkotiku tirdzniecība, nelegāla ieroču tirdzniecība, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, korupcija, maksāšanas līdzekļu viltošana, datornoziegumi un organizētā noziedzība. Piedāvātais jaunais regulējums balstās Stambulas konvencijas apgalvojumā, ka vardarbība rodas nevienlīdzīgā varas sadalījumā starp vīriešiem un sievietēm. Kaut gan vardarbībai ir ļoti daudz citu cēloņu, kas sakņojas gan personīgajā, gan kopienas, gan sabiedrības līmeņa problēmās. Sašaurinot vardarbības jēdzienu līdz tā saucamajai šķiru cīņai jeb dzimumu varas sadalījumam, tiek veicināta dzimumu polarizācija un zēnu un vīriešu diskriminācija. Ziņojumā ir teikts, ka “uz sociālā dzimuma balstītās vardarbības pamatā ir sociālā dzimuma stereotipi, patriarhālās struktūras un varas asimetrija.” Mēs nepiekrītam ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā ietverto īpaši smago noziegumu uzskaitījuma  paplašināšanai un aicinām Eiropas Parlamenta deputātus 2021.gada 13.septembrī balsot PRET ziņojumu “Identifying gender-based violence as a new area of crime listed in Article 83(1) TFEU”[1]. Aicinām Tieslietu, Labklājības un Ārlietu ministrus nodrošināt, ka ministriju ierēdņi, piedaloties ES līmeņa darba grupās, neatbalsta ideoloģisku dokumentu virzību un nodrošina, ka ES līmenī Latvijas intereses tiek pārstāvētas, balstoties uz LR Satversmē definētajām vērtībām. 1.     Biedrība “Asociācija Ģimene” 2.     Latvijas vīru biedrība 3.     Biedrība “Peripatos” 4.     Biedrība “Vecāku Alianse” 5.     Biedrība Ģimenes izglītības un attīstības fonds “ĀBEĻZIEDS” 6.     Latvijas Daudzbērnu... Lasīt tālāk
Kā parakstīties par Satversmes grozījumiem elektroniski

Uzsākta parakstu vākšana par ģimenes definīcijas iekļaušanu Satversmes 110.pantā. Līdz 2022.gada 29.jūlijam ir jāsavāc 154 868 paraksti. Piedāvātā Satversemes 110.panta redakcija: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Parakstīties par Grozījumu Latvijas Republikas Satversmes 110.pantā var elektroniski, pieslēdzoties caur internetbanku: www.latvija.lv/pv   ... Lasīt tālāk
Dota zaļā gaisma parakstu vākšanai par grozījumiem Satversmes 110.pantā

Šodien, 29. jūlijā Centrālā vēlēšanu komisija reģistrēja “Latvijas vīru biedrības” iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”. “Latvijas vīru biedrības” priekšsēdētājs Andars Ignacs: “Paužu neizsakāmu gandarījumu par Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu. Mēs, latviešu tauta, esam nolikti pārbaudījuma priekšā. Patiesībā pārbaudījums ir par spēju būt vienotiem. Aizstāvot vērtības, kas mums ļāvušas izdzīvot tumšākos vēstures posmus. Vērtības, par ko cīnījušies mūsu senči. Mēs stāvam par vienīgo, kas var nodrošināt latviešu tautas pastāvēšanu. Es ticu mūsu tautai – mēs spēsim vienoties. Aicinu katru izdarīt apzināto soli! Aicinu pastāstīt citiem par šo iespēju – atdot savu balsi par vērtībām, kas stiprina ģimeni, tautu un mūsu nākotni. Mēs parakstīsimies, popularizējot un izdzīvojot ģimenes jēdziena esību. Un šis nav tikai viena gada kampaņas jautājums, tā ir pārliecība, kas stiprinās mūsu tautu ilgtermiņā. Es ticu, ka tapsim par vērtību epicentru Eiropā un pasaulē. Palīdzi mums, Dievs!” Likumprojekts paredz izdarīt Latvijas Republikas Satversmē grozījumus 110. pantā, izsakot to šādā redakcijā: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Gada laikā ir jāsavāc 154 868 paraksti, lai varētu rīkot tautas nobalsošanu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmes 110. pantā. Nobalsot par ierosinātajiem grozījumiem Satversmes 110. pantā... Lasīt tālāk