33 Latvijas nevalstiskās organizācijas iestājas pret ES piedāvājumu paplašināt ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā ietverto noziegumu sarakstu, iekļaujot tajā ar sociālo dzimumu saistīto vardarbību (gender based violence) Minētais pants paredz, ka Eiropas Parlaments un Padome var paredzēt noteikumu minimumu noziedzīgu nodarījumu un sankciju definēšanai attiecībā uz īpaši smagiem noziegumiem ar pārrobežu dimensiju, kas saistīta ar šādu nodarījumu būtību vai ietekmi vai ar nepieciešamību tos apkarot kopīgi. Šādi noziegumi ir: terorisms, cilvēku tirdzniecība un sieviešu un bērnu seksuāla izmantošana, nelegāla narkotiku tirdzniecība, nelegāla ieroču tirdzniecība, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, korupcija, maksāšanas līdzekļu viltošana, datornoziegumi un organizētā noziedzība. Piedāvātais jaunais regulējums balstās Stambulas konvencijas apgalvojumā, ka vardarbība rodas nevienlīdzīgā varas sadalījumā starp vīriešiem un sievietēm. Kaut gan vardarbībai ir ļoti daudz citu cēloņu, kas sakņojas gan personīgajā, gan kopienas, gan sabiedrības līmeņa problēmās. Sašaurinot vardarbības jēdzienu līdz tā saucamajai šķiru cīņai jeb dzimumu varas sadalījumam, tiek veicināta dzimumu polarizācija un zēnu un vīriešu diskriminācija. Ziņojumā ir teikts, ka “uz sociālā dzimuma balstītās vardarbības pamatā ir sociālā dzimuma stereotipi, patriarhālās struktūras un varas asimetrija.” Mēs nepiekrītam ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā ietverto īpaši smago noziegumu uzskaitījuma  paplašināšanai un aicinām Eiropas Parlamenta deputātus 2021.gada 13.septembrī balsot PRET ziņojumu “Identifying gender-based violence as a new area of crime listed in Article 83(1) TFEU”[1]. Aicinām Tieslietu, Labklājības un Ārlietu ministrus nodrošināt, ka ministriju ierēdņi, piedaloties ES līmeņa darba grupās, neatbalsta ideoloģisku dokumentu virzību un nodrošina, ka ES līmenī Latvijas intereses tiek pārstāvētas, balstoties uz LR Satversmē definētajām vērtībām. 1.     Biedrība “Asociācija Ģimene” 2.     Latvijas vīru biedrība 3.     Biedrība “Peripatos” 4.     Biedrība “Vecāku Alianse” 5.     Biedrība Ģimenes izglītības un attīstības fonds “ĀBEĻZIEDS” 6.     Latvijas Daudzbērnu... Lasīt tālāk
Kā parakstīties par Satversmes grozījumiem elektroniski

Uzsākta parakstu vākšana par ģimenes definīcijas iekļaušanu Satversmes 110.pantā. Līdz 2022.gada 29.jūlijam ir jāsavāc 154 868 paraksti. Piedāvātā Satversemes 110.panta redakcija: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Parakstīties par Grozījumu Latvijas Republikas Satversmes 110.pantā var elektroniski, pieslēdzoties caur internetbanku: www.latvija.lv/pv   ... Lasīt tālāk

Kā parakstīties par Satversmes grozījumiem pie notāra

Uzsākta parakstu vākšana par ģimenes definīcijas iekļaušanu Satversmes 110.pantā. Līdz 2022.gada 29.jūlijam ir jāsavāc 154 868 paraksti. Piedāvātā Satversemes 110.panta redakcija: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Parakstīties par šīm izmaiņām var dažādos veidos, t.sk., pie zvērinātiem notāriem. Izvēlies sev tuvāko zvērināto notāru: https://www.latvijasnotars.lv/ Lai zvērināta notāra pakalpojums būtu lētāks, pirms došanās pie notāra izdrukā šo VEIDLAPU. Paldies, ka atbalsti dabiskas ģimenes aizsardzību! Visērtāk parakstīties par Satversmes grozījumiem ir elektroniski caur www.latvija.lv/pv. ... Lasīt tālāk

Likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”

Nosaukums:  Likumprojekts “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē” Anotācija: LVB_anotācija_referendums  Iniciatīvas numurs: 20210729–047 Iniciatīvas grupa: Biedrība “Latvijas vīru biedrība” Iesniegts: 2021. gada 16. jūlijā Statuss: Reģistrēts parakstu vākšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā 2021. gada 29. jūlijā, lēmums Nr.47 Parakstu vākšana sākās: 2021. gada 30. jūlijā Parakstu vākšanas beidzās: 2022. gada 29. jūlijā Nepieciešamais parakstu skaits: 154 868 Paraksta apliecināšana: 1) parakstīšanās vietas pašvaldībās 2) zvērināti notāri un veidlapa paraksta apliecināšanai pie zvērināta notāra 3) parakstu vākšanas e-pakalpojums www.Latvija.lv * 4) parakstīšanās vietas ārvalstīs un parakstu vākšanas veidlapa ārvalstīs Apliecināto parakstu iesniegšanas un iesūtīšanas adrese: Rīga, Lāčplēša iela 23 – 11, LV-1011 Iniciatīvas grupas kontakti:  info@virubiedriba.lv, 26559304 * Valsts reģionālās attīstības aģentūra un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informē, ka portāla darbība var būt periodiski traucēta. Ja parakstīšanās e-pakalpojuma izpildes gaitā saņemat kļūdas paziņojumu, lūdzam atgriezties pakalpojuma pirmajā solī un uzsākt atkārtotu pakalpojuma izpildi! Informācija pārpublicēta no Centrālās vēlēšanu komisijas mājas... Lasīt tālāk
Dota zaļā gaisma parakstu vākšanai par grozījumiem Satversmes 110.pantā

Šodien, 29. jūlijā Centrālā vēlēšanu komisija reģistrēja “Latvijas vīru biedrības” iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”. “Latvijas vīru biedrības” priekšsēdētājs Andars Ignacs: “Paužu neizsakāmu gandarījumu par Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu. Mēs, latviešu tauta, esam nolikti pārbaudījuma priekšā. Patiesībā pārbaudījums ir par spēju būt vienotiem. Aizstāvot vērtības, kas mums ļāvušas izdzīvot tumšākos vēstures posmus. Vērtības, par ko cīnījušies mūsu senči. Mēs stāvam par vienīgo, kas var nodrošināt latviešu tautas pastāvēšanu. Es ticu mūsu tautai – mēs spēsim vienoties. Aicinu katru izdarīt apzināto soli! Aicinu pastāstīt citiem par šo iespēju – atdot savu balsi par vērtībām, kas stiprina ģimeni, tautu un mūsu nākotni. Mēs parakstīsimies, popularizējot un izdzīvojot ģimenes jēdziena esību. Un šis nav tikai viena gada kampaņas jautājums, tā ir pārliecība, kas stiprinās mūsu tautu ilgtermiņā. Es ticu, ka tapsim par vērtību epicentru Eiropā un pasaulē. Palīdzi mums, Dievs!” Likumprojekts paredz izdarīt Latvijas Republikas Satversmē grozījumus 110. pantā, izsakot to šādā redakcijā: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Gada laikā ir jāsavāc 154 868 paraksti, lai varētu rīkot tautas nobalsošanu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmes 110. pantā. Nobalsot par ierosinātajiem grozījumiem Satversmes 110. pantā... Lasīt tālāk
Eiropas Katoļu Ģimenu organizāciju apvienība (FAFCE) atbalsta Satversmes grozījumus par labu laulībai un ģimenei

“Mēs atbalstām Latvijas likumdevēju centienus pamatlikuma (Satversmes) līmenī atzīt laulību kā stabilu vīrieša un sievietes savienību, kas ir ģimenes pamatā” – tā saka Vinčenzo Bassi – Eiropas Katoļu Ģimenu organizāciju apvienības (FAFCE) prezidents, atsaucoties uz ierosinātajiem Satversmes grozījumiem, kas iesniegti Latvijas Republikas Saeimā. Šīs izmaiņas saskanēs ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu (Bulgārijas, Horvātijas, Ungārijas, Polijas un Slovākijas) konstitūcijās noteikto. “Šāda veida izmaiņas var kļūt par pozitīvu zīmi dzīvīgai un nobriedušai demokrātiskai sabiedrībai. Mēs ļoti ceram, ka Latvijas Parlaments dosies šajā virzienā,” paziņoja Kornels Barbī, FAFCE viceprezidents. FAFCE goda prezidents Antuāns Renārs uzskata, ka: “Atzīstot ģimeni par sabiedrības pamatšūniņu, vienlaikus atzīstama stabilas vīrieša un sievietes – laulāto savienības loma jaunas dzīvības sagaidīšanā un vecāku uzdevumā pieņemt, rūpēties un izglītot savus bērnus. Vīrieša un sievietes savienība tiešā veidā pozitīvi ietekmē ekonomiku un sociālo izaugsmi un veido (garantē) ilgtspējīgu un ilgmūžīgu nākotni visai nācijai un cilvēcei. Prezidents Bassi noslēdz: “Šī brīža pandēmija visiem skaidri parādīja ģimenes būtisko lomu: šis ir īstais brīdis, lai likumdevēji no visām politiskajām partijām atzītu šo vienkāršo faktu. Tas nav ideoloģijas jautājums. Visiem vajadzētu vēlēties šīs konstitucionālās izmaiņas, kas, cerams, nesīs konkrētus augļus Latvijas ģimenēm caur ģimenei draudzīgu politiku ”. Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes 2020.gada 22.decembrī publicētie dati liecina par to, ka nabadzības riskam Latvijā 2019.gadā bija pakļauti 21,6%, bet nabadzības riska slieksnis palielinājās tieši ģimenēm ar bērniem. Diemžēl, krīzei turpinoties, situācija vēl pasliktināsies un joprojām ļoti būtisks ir Satversmes 110.pantā iekļautais valsts pienākums īpaši palīdzēt bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības. Ja Saeimas Juridiskā komisija virzīs tālāk ceturtdien tai nododamo iniciatīvu, tam būs nepieciešamas 2/3 parlamenta balsu visos lasījumos. Eiropas Katoļu Ģimeņu... Lasīt tālāk