Piedāvājam iepazīties ar Stambulas Konvencijas pamattekstu

Ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju par Stambulas konvencijas tulkojuma gala versijas publisko nepieejamību, publicējam Labklājības ministrijas Konceptuālo ziņojumu „Par Latvijas pievienošanos Eiropas Padomes Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ” (turpmāk – Stambulas konvencija), kur Stambulas konvencijas pamatteksts ir atrodams 7.pielikumā no 45.-71.lpp. Savukārt, Stambulas konvencijas Paskaidrojošais ziņojums ir atrodams 8.pielikumā no 72.-143.lpp.  Dokumentu iespējams lejuplādēt šeit:... Lasīt tālāk
Aicinām uz ekspertu diskusiju par Stambulas Konvenciju, jeb “Eiropas padomes Konvenciju par vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē novēršanu un apkarošanu.”

Š.g. 11.februārī plkst. 14:00 Rīgas domes 508.telpā notiks ekspertu diskusija par Stambulas Konvenciju jeb “Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu”.Pieteikšanas dalībai pasākumā līdz 10.februārim, aizpildot pieteikuma formu: http://goo.gl/forms/oRlEpL2IM2Diskusijas gaitā kopīgi ar nozaru profesionāļiem meklēsim atbildes uz jautājumu: “Vai pāreja uz sociālā dzimuma (angl. – GENDER) izpratni mazinās vardarbību pret sievietēm un stiprinās ģimenes Latvijā?” Diskusijā piedalīsies: Tieslietu Ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Iesalnieks Labklājības Ministrijas Bērnu un ģimenes  politikas departamenta vecākā referente Viktorija Boļšakova   Un dažādu jomu eksperti:  Baiba Rudevska, Dr.iur. Indra Tretjakova, Mg. Psych. Jēkabs Raipulis, Dr.biol. Aldis Alliks, zvērināts advokāts Atgādinām, ka Labklājības ministrija 2015.gada 26.novembrī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja konceptuālo ziņojumiu „Par Latvijas pievienošanos Eiropas Padomes Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu”, kurā vēstīts, ka “tas ir pirmais starptautiskais līgums, kurā ietverta sociālā dzimuma/ dzimtes (ang. -gender) definīcija.”Biedrība “Asociācija Ģimene”, pēc 29.12.2015. notikušās saskaņošanas sanāksmes, informēja, ka Stambulas konvencija tās pašreizējā redakcijā nav ratificējama un tai ir nepieciešama nopietna akadēmiskā (juridiskā un zinātniskā) analīze un publiskā apspriešana. Ieeja bez maksas! Ar ekspertu diskusijas programmu var iepazīties šeit: Ekspertu diskusija... Lasīt tālāk
Par dzimumaudzināšanu. Kā un kāpēc par to jārunā?

Dzimumaudzināšana Kādēļ par to jārunā? „Eiropas seksuālās izglītības standarta paraugā” kā centrālā ass par cilvēka dzimumu ir izvirzīta seksualitāte, kura ietver dzimumu gendera (dzimtes) identitāti un lomas, seksuālo orientāciju, dzimuma instinktu, baudu, tuvību un reprodukciju. Šajā definīcijā ir samudžināti dažādi jēdzieni gan cilvēka bioloģiskās dabas izraisītie, gan sociāli izveidotie, galu galā visu novirzot uz seksuālās baudas gūšanu un tikai kā pašu pēdējo minot reproduktīvo funkciju. Sajukums izpratnē par dzimumu. Pēdējā laikā ļoti aktīvas ir kļuvušas dažādas sabiedriskās organizācijas, kurām atbalstu sniedz arī valstiskās struktūras, kuras par dzimumu diskriminācijas galveno cēloni pasludina līdzšinējos uzskatus par dzimumiem un dzimumattiecībām un aicina „mainīt pastāvošās varas attiecības starp sievietēm un vīriešiem un kopumā sabiedrībā esošos dzimumu stereotipus”. Šie maināmie stereotipi esot: dzimums ir iedzimts un neizmaināms, heteroseksuālā orientācija ir norma, meiteņu audzināšana par meitenēm un zēnu – par zēniem ir nepareiza. Pareizajai izpratnei būtu jābūt, ka „dzimumus galvenokārt veido sabiedrības normas un uzskati…Sievišķo un vīrisķo nosaka kultūra.” (Hanstrēma, 2011, 27.lpp.) Gan homoseksualitāte, gan biseksualitāte un citas seksualitātes ir norma. Jaunie zēnu un meiteņu attīstības modeļi ir zēnu feminizācija (sievišķošana) un meiteņu maskulinizācija (vīrišķošana). Fiziski un psihiski dažāda dzimuma cilvēki neatšķiras vai atšķiras nedaudz, tādēļ arī profesiju izvēlē tas nav jāņem vērā. Tātad pilnīgi pretēji priešstati un izpratne par dzimumu, un arī agrāk pastāvošo atziņu noliegšana. Dzimumu atšķirību piesaukšana pielīdzināta dzimumu diskriminācijai. Lai noskaidrotu, cik pamatoti ir šie „revolucionārie” piedāvājumi, apskatīsim kā tie atbilst zinātniskajām atziņām par dzimuma veidošanos un tā nozīmi indivīda dzīvē un sabiedrības pastāvēšanā. Taču jebkuras dzīvas būtnes un dzīvības pastāvēšanas nepārtrauktības nodrošināšanas nepieciešamā sastāvdaļa ir reprodukcija jeb vairošanās. Tā ir viena no dzīvo organismu pamatvajadzībām kā barība, kā ūdens, tāpat... Lasīt tālāk
Krīzes Grūtniecības centrs aicina uz apmācību!

Informēju Jūs, ka sabiedriskā labuma organizācija – biedrība “Krīzes grūtniecības centrs”, sākot ar šī gada 13. oktobri, uzsāks sertificētu apmācību ciklu “Aicināti rūpēties”. Šīs apmācības piemērotas cilvēkiem, kuri vēlas izprast dzīvības svētumu, uzzināt patiesību par abortu un spontāno abortu, kā arī sniegt palīdzību krīzes situācijā nonākušām grūtniecēm un viņu ģimenēm. Pieteikšanās rakstot uz e-pastu:... Lasīt tālāk
Aicina uz semināru “Vecāki kā galvenie bērnu audzinātāji”

„Vecāki ir pirmie un vissvarīgākie izglītotāji saviem bērniem un viņu rīcībā ir arī fundamentāla kompetence šai jomā: viņi ir skolotāji (izglītotāji), tāpēc, ka viņi ir vecāki.” Jānis Pāvils II Ģimenes skolu apvienība aicina ikvienu interesentu 24.augustā plkst.18:00 Svētā Ģimenes mājā (Klostera ielā 5/7) uz atbalsta semināru vecākiem “Vecāki kā galvenie bērnu audzinātāji”. Sākumā lektore Lolita Ērgle (Mag.rel.paed) dalīsies ar savu lekciju ar nosaukumu “Vecāki kā galvenie bērnu audzinātāji”. Pēc tam sekos savstarpējas sarunas, dalīšanās par motivāciju izvēlei par mājmācību, kā arī vecāki ar lielāku mājmācības gadu stāžu varēs dalīties ar savu pieredzi, atbildēt uz klātesošo jautājumiem utt. Lai zinātu aptuveno dalībnieku skaitu, lūgums pierakstīties: https://docs.google.com… Maksa nav, bet pasākuma organizatori priecāsies par nelielu ziedojumu iespēju robežās par telpu izmantošanu! Informācija pa tālr.:  29181215 (Evija)  ... Lasīt tālāk
Seminārs “Kad seksualitāte sāp”

Seksualitāte cilvēkam ir dota kā milzīga dāvana, kas saistīta ar vīrieša un sievietes mīlestību, dzimumidentitāti un dzīvības noslēpumu. Tomēr bieži šī joma tiek ievainota, kas turpmāk mums traucē pieņemt to kā svētību. Seminārs „KAD SEKSUALITĀTE SĀP” ir veltīts seksualitātes problemātiskiem aspektiem, kas tiek aplūkoti saskaņā ar kristīgo antropoloģiju un modernas psiholoģijas zināšanām.

Lasīt tālāk