Seniori aktīvi iesaistās parakstu vākšanā

Sakām lielu paldies tiem 123 senioriem, kuri atrada laiku un devās uz pašvaldību, lai parakstītos par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē! Paldies jums! Katrs paraksts ir ļoti nozīmīgs! Ir pašvaldības, kurās senioriem parakstīšanās ir bez maksas. Paldies tām pašvaldībām, kas atsaucās Latvijas Vīru biedrības aicinājumam un š.g. janvārī noteica atvieglojumus senioriem, personām ar invaliditāti, trūcīgajām un maznodrošinātajām personām. Tā kā parakstīties par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē ir iespējams jebkurā pašvaldībā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, aicinām izmantot šo iespēju un izvēlēties tās pašvaldības, kurās var parakstīties bez maksas. Lai iedrošinātu citus seniorus doties parakstīties un atvieglotu parakstīšanās procesu, esam sagatavojuši infografiku, kas parāda veicamos soļus iedzīvotājiem, kuriem ērtāk ir parakstīties papīra formā pašvaldībā. LEJUPIELĀDĒ, izdrukā un informē seniorus: Ka-parakstities-pasvaldiba-instrukcija-iedzivotajiemDownload Uzziņai: Latvijā līdz 2022. gada 29. jūlijam norisinās parakstu vākšana par tautas nobalsošanas ierosināšanu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē. Līdz š.g. 15. aprīlim par iniciatīvu parakstījušies 26 181 pilsoņi. Vairāk informācijas par parakstīšanās iespējām un likumprojekta saturu vietnē:... Lasīt tālāk
Ar Konservatīvo un Saskaņas gādību viendzimumu partnerattiecību likums ir iebalsots Saeimas darba kārtībā

Daudzi jautā – kas notika š.g. 31.martā? Notika tas, ka visa sabiedrība ieraudzīja patieso politiskās liekulības ainu. Jaunā Konservatīvā partija, kura saviem vēlētājiem solīja neieviest viendzimuma partnerattiecību regulējumu Latvijā, ne tikai aizmuguriski izstrādāja Civilās savienības likumprojektu un iesniedza Saeimā bez pašas izveidotās darba grupas saskaņojuma, bet arī vienbalsīgi nobalsoja par tā nodošanu Saeimas komisijām. Ko tad īsti Jaunā Konservatīvā partija solīja saviem vēlētājiem jeb kas bija rakstīts Konservatīvās partijas vērtību sadaļā? Neskatoties uz to, ka Jaunās Konservatīvās partijas deputāti 2019.gadā vienbalsīgi noraidīja saturiski līdzīgu Dzīvesbiedru likumprojektu, kas paredzēja līdzīgas tiesības viendzimuma pāriem, tagad 2022.gadā Jaunās Konservatīvās partijas deputāti vienbalsīgi nobalsoja par Civilās savienības likumprojektu. Šo trīs gadu laikā nav mainījušās partijas vērtības, lai gan kādu brīdi JKP definētās vērtības bija pazudušas no partijas mājas lapas. Pašreizējais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, izsakot atsevišķas domas saistībā ar Satversmes tiesa 2020. gada 12. novembrī spriedumu lietā Nr. 2019-33-01 “Par Darba likuma 155. panta pirmās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 110. panta pirmajam teikumam” jeb par tēva atvaļinājuma piešķiršanu mātes seksuālajai partnerei, uzsvēra, ka “Satversmes tiesa, atzīstot bērna mātes partnerei konkrētas sociālās tiesības, proti, tiesības uz paternitātes atvaļinājumu, tādos apstākļos, kad Latvijas tiesiskajā sistēmā nav tāda regulējuma, kas bērna mātes partnerei noteiktu vecāka statusu un radītu juridisku saikni ar bērnu, ir ietiekusies demokrātiski leģitimētā likumdevēja darbības sfērā”. JKP atteicās ieklausīties ne tikai 49 NVO argumentos, bet arī kristīgo konfesiju vadītāju teiktajā. Neveiksmīgi mēģinot atsaukties uz Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča kādā diskusijā izteikto ierosinājumu domāt par mājsaimniecības institūta attīstīšanu, JKP sāka piesaukt kādreiz Romas katoļu baznīcas galvas pāvesta Franciska teikto par partnerattiecībām. Analizējot citu partiju balsojumus, svarīgi ir atzīmēt partijas Saskaņa deputātu balsojumu.... Lasīt tālāk
Elīna Kārkla: Ģimenes politikas jomā 2022. gads ir izšķirošs

Biedrības Asociācija “Ģimene” projektu vadītāja Elīna Kārkla jau turpat astoņus gadus seko līdzi norisēm, kas skar dabiskas ģimenes vērtību aizsardzību un arī apdraudējumus gan tepat Latvijā, gan ārvalstīs. Šobrīd Saeimā tiek virzīts Civilās savienības likumprojekts. Tuvākajā laikā tas piedzīvos divus izšķirošos balsojumus. Tikmēr Elīna uzsver, ka augstākais likums mūsu valstī ir Satversme un tajā šobrīd IR iespēja nostiprināt ģimenes jēdzienu, parakstoties par grozījumiem LR Satversmes 110. pantā. Klausies šo sarunu arī mūsu Spotify kanālā! Kas Tevi savulaik no darba ministrijā pamudināja sākt darboties Asociācijā “Ģimene”? Biedrībā Asociācija “Ģimene” esmu kopš 2014. gada. Pirms tam astoņus gadus strādāju Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ar ES fondu jautājumiem.  Līdz ar to likumdošanas un projektu jautājumi man nebija sveša joma. Biedrības aktivitātes es pamanīju brīdī, kad Eiropas Parlamentā tika virzīts Lunačekas ziņojums.  Toreiz pamanīju, ka dažādās Latvijas vietās notika zibakcijas par dabisku ģimeni, kur cilvēki stāvēja un turēja rokās dažādus plakātus. Mani ieinteresēja, par ko tas īsti ir. Kā bijusī ierēdne, es ātri sapratu, par kuru dokumentu ir runa, un pret ko šie cilvēki protestē. Atradu šo dokumentu, izlasīju gan to, gan arī visus paskaidrojošos dokumentus, noskatījos preses konferenci un kā cilvēks no malas sapratu, ka tajā visā ir ļoti daudz melu. Man tas deva impulsu kaut ko darīt lietas labā, jo man nepatīk, ja cilvēki ar meliem virza kādus jautājumus. Kādēļ ir jāmelo sabiedrībai, ja tas patiešām ir labs un noderīgs jautājums? Tomēr jau toreiz sapratu, ka iedziļinoties varēja atklāt daudz melus tajā visā. Šobrīd redzam, kā tika izvirzīts diskutablais Civilās savienības likumprojekts. Vairāki Tieslietu ministrijas darba grupas locekļi norobežojās no tā, jo tas netika izveidots demokrātiskā ceļā. Šī likumprojekta stāsts aizsākās 2020. gadā 12. novembrī, kad Satversmes... Lasīt tālāk

33 Latvijas nevalstiskās organizācijas iestājas pret ES piedāvājumu paplašināt ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā ietverto noziegumu sarakstu, iekļaujot tajā ar sociālo dzimumu saistīto vardarbību (gender based violence) Minētais pants paredz, ka Eiropas Parlaments un Padome var paredzēt noteikumu minimumu noziedzīgu nodarījumu un sankciju definēšanai attiecībā uz īpaši smagiem noziegumiem ar pārrobežu dimensiju, kas saistīta ar šādu nodarījumu būtību vai ietekmi vai ar nepieciešamību tos apkarot kopīgi. Šādi noziegumi ir: terorisms, cilvēku tirdzniecība un sieviešu un bērnu seksuāla izmantošana, nelegāla narkotiku tirdzniecība, nelegāla ieroču tirdzniecība, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana, korupcija, maksāšanas līdzekļu viltošana, datornoziegumi un organizētā noziedzība. Piedāvātais jaunais regulējums balstās Stambulas konvencijas apgalvojumā, ka vardarbība rodas nevienlīdzīgā varas sadalījumā starp vīriešiem un sievietēm. Kaut gan vardarbībai ir ļoti daudz citu cēloņu, kas sakņojas gan personīgajā, gan kopienas, gan sabiedrības līmeņa problēmās. Sašaurinot vardarbības jēdzienu līdz tā saucamajai šķiru cīņai jeb dzimumu varas sadalījumam, tiek veicināta dzimumu polarizācija un zēnu un vīriešu diskriminācija. Ziņojumā ir teikts, ka “uz sociālā dzimuma balstītās vardarbības pamatā ir sociālā dzimuma stereotipi, patriarhālās struktūras un varas asimetrija.” Mēs nepiekrītam ES dibināšanas līguma 83.panta pirmajā daļā ietverto īpaši smago noziegumu uzskaitījuma  paplašināšanai un aicinām Eiropas Parlamenta deputātus 2021.gada 13.septembrī balsot PRET ziņojumu “Identifying gender-based violence as a new area of crime listed in Article 83(1) TFEU”[1]. Aicinām Tieslietu, Labklājības un Ārlietu ministrus nodrošināt, ka ministriju ierēdņi, piedaloties ES līmeņa darba grupās, neatbalsta ideoloģisku dokumentu virzību un nodrošina, ka ES līmenī Latvijas intereses tiek pārstāvētas, balstoties uz LR Satversmē definētajām vērtībām. 1.     Biedrība “Asociācija Ģimene” 2.     Latvijas vīru biedrība 3.     Biedrība “Peripatos” 4.     Biedrība “Vecāku Alianse” 5.     Biedrība Ģimenes izglītības un attīstības fonds “ĀBEĻZIEDS” 6.     Latvijas Daudzbērnu... Lasīt tālāk
Kā parakstīties par Satversmes grozījumiem elektroniski

Uzsākta parakstu vākšana par ģimenes definīcijas iekļaušanu Satversmes 110.pantā. Līdz 2022.gada 29.jūlijam ir jāsavāc 154 868 paraksti. Piedāvātā Satversemes 110.panta redakcija: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Parakstīties par Grozījumu Latvijas Republikas Satversmes 110.pantā var elektroniski, pieslēdzoties caur internetbanku: www.latvija.lv/pv   ... Lasīt tālāk