Asociācija “ĢIMENE” vēršas KNAB un lūdz veikt resorisko pārbaudi

Biedrība Asociācija “Ģimene” vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu veikt resorisko pārbaudi par iespējamo noziedzīgo nodarījumu 2022. gada 18. maijā Saeimas Juridiskās komisijas sēdē. Tās laikā notika Civilās savienības likumprojekta izskatīšana pirms trešā lasījuma, un kā noslēdzošais bija balsojums par tā nodošanu izskatīšanai Saeimas plenārsēdei. Saeimas Juridiskās komisijas sēdē pirmajā balsojumā par likumprojekta nodošanu izskatīšanai Saeimas plenārsēdei balsis sadalījās vienādi 5:5, tāpēc bija nepieciešams atkārtots balsojums. Tam sākoties, Saeimas deputāts Aivars Geidāns pauda savu nostāju, ka viņš nebalsos par šo jautājumu. Pēc šī paziņojuma iestājās klusums, kas ieilga. Pēc tā Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Jānis Butāns trešo reizi uzsāka balsojumu, lai gan otrais jeb atkārtotais balsojums nebija noslēdzies. Šoreiz Aivars Geidāns nobalsoja “par” likumprojektu. Biedrība ASOCIĀCIJA “Ģimene” uzskata, ka ir notikusi ne tikai likuma “Saeimas kārtības rulllis” 141.panta[1] pārkāpums, bet Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Jāņa Butāna rīcība radīja aizdomas par iespējamu tirgošanos ar ietekmi un koruptīvām darbībām attiecībā uz Saeimas deputāta Aivara Geidāna balsojumu. “Kā partija “Konservatīvie”, kura vada Tieslietu ministriju un Saeimas Juridisko komisiju var tik klaji ignorēt procedūras un labas pārvaldības principus? Tostarp neesam slēpuši radušās aizdomas par negodprātīgo rīcību, kas bija vērojamas jau likumprojekta izstrādes procesā. Par to iepriekš sašutumu pauda visas konservatīvo vērtību pārstāvošās nevalstiskās organizācijas, kas bija piesaistītas Darba grupā, kuras mērķis bija nodrošināt Satversmes tiesas 2020.gada 12.novembra sprieduma lietā Nr. 20l9-33-01 izpildi. Kā partija, kurai būtu jārūpējas par tiesiskumu mūsu valstī, tik klaji pārkāpj gan vēlētājiem dotos solījumus, gan partijas definētās vērtības, gan uzskatāmi pārkāpj likumos noteiktās procedūras?” neizpratni pauž biedrības ASOCIĀCIJA “ĢIMENE” valdes priekšsēdētājs R. Kostigovs. Atgādinām, ka pretēji darba grupas rīkojumā dotajiem uzdevumiem, likumprojektstapa nevis Darba grupā, bet tieši pretēji – Darba... Lasīt tālāk
Jau šajā svētdienā Starptautiskā Ģimenes diena!

Jau šajā svētdienā, 15. maijā, kopā svinēsim Starptautisko ģimenes dienu! Aicinām no plkst.12.00 līdz plkst.18.00 būt ar mums kopā tiešsaistes programmā. Sazināsimies ar dažādu ģimenes dienu svētku norišu vietām Latvijā, priecēsim ar vērtīgām sarunām studijā, rosināsim vairākas diskusijas par Latvijas ģimenēm šobrīd aktuāliem jautājumiem, lai kopā ar jums piedzīvotu atziņas, izaugsmi un cerību rītdienai. Vēlamies caur sirsnīgām sarunām un domātrosinošām diskusijām izcelt to vērtību, par ko mums ir vērts priecāties un ko ir vērts svinēt katru dienu – stipru ģimeni! Šis noteikti būs vērtīgs laiks kopā ar mums, jo – 1. Būsiet pirmie, kas redzēs divu īpašu Latvijas mūziķu radītu dziesmu VIDEO KLIPU PREZENTĀCIJAS. Dienas gaismu ieraudzīs klipi dziesmām “Stipra ģimene” (Kaspars Ezeriņš un Tīsu ģimene) un “Dzīvības pavediens” (Valdis Indrišonoks, Pēteris Upelnieks, Dārta un Emīlija Sedlenieces) Tās ir īpašas dziesmas parakstu vākšanas kampaņai (par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē). Video klipos piedalījušās ir vairāk nekā 150 Latvijas ģimenes! 2. Sarunāsimies ar divu īpašo bērnu mammu no Gulbenes – JANU PRAŠKEVIČU. Ko viņas ikdienā nozīmē neparastais tetovējums, kā viņa tiek galā viena pati un kāpēc viņas abi dēli ir liels brīnums? 3. Centīsimies saprast, kā svinēt svētkus un baudīt laiku kopā ar savu ģimeni, ja mums netālu notiek karš. Latviete LĪGA GARKUŠA pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kara 37. dienā kopā ar vīru un savām četrām meitām atbrauca uz Latviju. Karš uz daudzām lietām liek paskatīties citām acīm un novērtēt, ka ģimenes dēļ ir vērts rīkoties! 4. Kā saglabāt laulību 40 gadu garumā un kā turpināt būt viens otram svarīgākie cilvēki un kā veidot ap sevi paliekošu mantojumu – par to runāsim ar ARAS UN AIJU NOREIKĀM. Interviju piedāvās sarunu cikla... Lasīt tālāk
Ar Konservatīvo un Saskaņas gādību viendzimumu partnerattiecību likums ir iebalsots Saeimas darba kārtībā

Daudzi jautā – kas notika š.g. 31.martā? Notika tas, ka visa sabiedrība ieraudzīja patieso politiskās liekulības ainu. Jaunā Konservatīvā partija, kura saviem vēlētājiem solīja neieviest viendzimuma partnerattiecību regulējumu Latvijā, ne tikai aizmuguriski izstrādāja Civilās savienības likumprojektu un iesniedza Saeimā bez pašas izveidotās darba grupas saskaņojuma, bet arī vienbalsīgi nobalsoja par tā nodošanu Saeimas komisijām. Ko tad īsti Jaunā Konservatīvā partija solīja saviem vēlētājiem jeb kas bija rakstīts Konservatīvās partijas vērtību sadaļā? Neskatoties uz to, ka Jaunās Konservatīvās partijas deputāti 2019.gadā vienbalsīgi noraidīja saturiski līdzīgu Dzīvesbiedru likumprojektu, kas paredzēja līdzīgas tiesības viendzimuma pāriem, tagad 2022.gadā Jaunās Konservatīvās partijas deputāti vienbalsīgi nobalsoja par Civilās savienības likumprojektu. Šo trīs gadu laikā nav mainījušās partijas vērtības, lai gan kādu brīdi JKP definētās vērtības bija pazudušas no partijas mājas lapas. Pašreizējais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, izsakot atsevišķas domas saistībā ar Satversmes tiesa 2020. gada 12. novembrī spriedumu lietā Nr. 2019-33-01 “Par Darba likuma 155. panta pirmās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 110. panta pirmajam teikumam” jeb par tēva atvaļinājuma piešķiršanu mātes seksuālajai partnerei, uzsvēra, ka “Satversmes tiesa, atzīstot bērna mātes partnerei konkrētas sociālās tiesības, proti, tiesības uz paternitātes atvaļinājumu, tādos apstākļos, kad Latvijas tiesiskajā sistēmā nav tāda regulējuma, kas bērna mātes partnerei noteiktu vecāka statusu un radītu juridisku saikni ar bērnu, ir ietiekusies demokrātiski leģitimētā likumdevēja darbības sfērā”. JKP atteicās ieklausīties ne tikai 49 NVO argumentos, bet arī kristīgo konfesiju vadītāju teiktajā. Neveiksmīgi mēģinot atsaukties uz Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča kādā diskusijā izteikto ierosinājumu domāt par mājsaimniecības institūta attīstīšanu, JKP sāka piesaukt kādreiz Romas katoļu baznīcas galvas pāvesta Franciska teikto par partnerattiecībām. Analizējot citu partiju balsojumus, svarīgi ir atzīmēt partijas Saskaņa deputātu balsojumu.... Lasīt tālāk
Pikets pret Civilās savienības likumprojekta pieņemšanu