Par dzimumaudzināšanu. Kā un kāpēc par to jārunā?

Dzimumaudzināšana Kādēļ par to jārunā? „Eiropas seksuālās izglītības standarta paraugā” kā centrālā ass par cilvēka dzimumu ir izvirzīta seksualitāte, kura ietver dzimumu gendera (dzimtes) identitāti un lomas, seksuālo orientāciju, dzimuma instinktu, baudu, tuvību un... Lasīt tālāk
Par likumprojektu „Grozījumi Izglītības likumā”. Vēstule Saeimas deputātiem

Biedrība “Asociācija Ģimene” izsaka pateicību deputātei J.Stepaņenko par ierosinātajiem grozījumiem “Izglītības likumā”[1] un uzsākto diskusiju sabiedrībā par tikumības jēdziena interpretāciju Latvijas izglītības sistēmā.

Biedrība “Asociācija Ģimene” uzskata, ka šāda diskusija Latvijas sabiedrībā ir briedusi pārāk ilgi, jo Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas un to padotības iestāžu, ka arī Sabiedrības integrācijas fonda līdzšinējā politika bērnu un jauniešu tikumības formēšanā, kas skar seksualitātes jautājumus, ir bijusi neatbilstoša Latvijas Republikas Satversmē un citos normatīvajos aktos (piemēram, Civillikumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā) nostiprinātajām vērtībām.

Lasīt tālāk