NVO aicina balsot pret Civilās savienības likumu

Šobrīd Saeimā agresīvi tiek virzīts Civilās savienības likumprojekts, ar viltu apejot Tieslietu ministrijas darba grupas ekspertus, ignorējot sabiedrības viedokli, nevērtējot ietekmi uz budžetu, neņemot vērā dabiskas ģimenes funkcionēšanu, bērnu labākās intereses un citius valstiski būtiskus jautājumus. Pagājušā nedēļā KNAB ir uzsācis resorisku pārbaudi par iespējamu deputāta ietekmēšanu Civilās savienības likumprojekta balsojumā. No ārvalstu pieredzes redzams, ka lgbt lobijs tiecas uzspiest valstīm viendzimuma partnerattiecības, šim mērķim lietojot tiesu sistēmu, lai gan tik būtiskus jautājums ir jāizlemj tautas nobalsošanā vai parlamenta deputātiem, kuri realizē tādu politiku, ko tie solījuši ievēlēšanas brīdī. “Tikai tautai ir tiesības izlemt ģimenes jēdziena nākotni”, uzskata biedrības Asociācija “Ģimene” vadītājs Rihards Kostigovs. Satversmes tiesa, lemjot par tēva atvaļinājuma piešķiršanu mātes seksuālajai partnerei, ir pārkāpusi savas pilnvaras un ietiekusies likumdevēja darbības sfērā. Šobrīd to pašu dara Administratīvā rajona tiesa. Jebkurš jautājums, kas skar personisko attiecību jomu, pirmām kārtām jāvērtē no bērnu interešu un tiesību aizsardzības viedokļa, tāpēc pašreizējā Satversmes 110. panta grozījumu redakcija piedāvā noteikt, ka ģimenes pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Parakstu vākšana par tautas nobalsošanas ierosināšanu ilgst līdz 2022. gada 29. jūlijam. Plašāka informācija atrodama vietnē: www.pargimeni.lv. Ņemot verā tiesiskuma un demokrātijas apdraudējumu, aicinām Saeimas deputātus apturēt Civilās savienības likumprojekta steidzamo izskatīšanu un balsot pret to, ļaujot tautas nobalsošanā noskaidrot sabiedrības viedokli attiecībā uz ģimenes jēdziena... Lasīt tālāk
Jau šajā svētdienā Starptautiskā Ģimenes diena!

Jau šajā svētdienā, 15. maijā, kopā svinēsim Starptautisko ģimenes dienu! Aicinām no plkst.12.00 līdz plkst.18.00 būt ar mums kopā tiešsaistes programmā. Sazināsimies ar dažādu ģimenes dienu svētku norišu vietām Latvijā, priecēsim ar vērtīgām sarunām studijā, rosināsim vairākas diskusijas par Latvijas ģimenēm šobrīd aktuāliem jautājumiem, lai kopā ar jums piedzīvotu atziņas, izaugsmi un cerību rītdienai. Vēlamies caur sirsnīgām sarunām un domātrosinošām diskusijām izcelt to vērtību, par ko mums ir vērts priecāties un ko ir vērts svinēt katru dienu – stipru ģimeni! Šis noteikti būs vērtīgs laiks kopā ar mums, jo – 1. Būsiet pirmie, kas redzēs divu īpašu Latvijas mūziķu radītu dziesmu VIDEO KLIPU PREZENTĀCIJAS. Dienas gaismu ieraudzīs klipi dziesmām “Stipra ģimene” (Kaspars Ezeriņš un Tīsu ģimene) un “Dzīvības pavediens” (Valdis Indrišonoks, Pēteris Upelnieks, Dārta un Emīlija Sedlenieces) Tās ir īpašas dziesmas parakstu vākšanas kampaņai (par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē). Video klipos piedalījušās ir vairāk nekā 150 Latvijas ģimenes! 2. Sarunāsimies ar divu īpašo bērnu mammu no Gulbenes – JANU PRAŠKEVIČU. Ko viņas ikdienā nozīmē neparastais tetovējums, kā viņa tiek galā viena pati un kāpēc viņas abi dēli ir liels brīnums? 3. Centīsimies saprast, kā svinēt svētkus un baudīt laiku kopā ar savu ģimeni, ja mums netālu notiek karš. Latviete LĪGA GARKUŠA pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kara 37. dienā kopā ar vīru un savām četrām meitām atbrauca uz Latviju. Karš uz daudzām lietām liek paskatīties citām acīm un novērtēt, ka ģimenes dēļ ir vērts rīkoties! 4. Kā saglabāt laulību 40 gadu garumā un kā turpināt būt viens otram svarīgākie cilvēki un kā veidot ap sevi paliekošu mantojumu – par to runāsim ar ARAS UN AIJU NOREIKĀM. Interviju piedāvās sarunu cikla... Lasīt tālāk
Elīna Kārkla: Ģimenes politikas jomā 2022. gads ir izšķirošs

Biedrības Asociācija “Ģimene” projektu vadītāja Elīna Kārkla jau turpat astoņus gadus seko līdzi norisēm, kas skar dabiskas ģimenes vērtību aizsardzību un arī apdraudējumus gan tepat Latvijā, gan ārvalstīs. Šobrīd Saeimā tiek virzīts Civilās savienības likumprojekts. Tuvākajā laikā tas piedzīvos divus izšķirošos balsojumus. Tikmēr Elīna uzsver, ka augstākais likums mūsu valstī ir Satversme un tajā šobrīd IR iespēja nostiprināt ģimenes jēdzienu, parakstoties par grozījumiem LR Satversmes 110. pantā. Klausies šo sarunu arī mūsu Spotify kanālā! Kas Tevi savulaik no darba ministrijā pamudināja sākt darboties Asociācijā “Ģimene”? Biedrībā Asociācija “Ģimene” esmu kopš 2014. gada. Pirms tam astoņus gadus strādāju Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā ar ES fondu jautājumiem.  Līdz ar to likumdošanas un projektu jautājumi man nebija sveša joma. Biedrības aktivitātes es pamanīju brīdī, kad Eiropas Parlamentā tika virzīts Lunačekas ziņojums.  Toreiz pamanīju, ka dažādās Latvijas vietās notika zibakcijas par dabisku ģimeni, kur cilvēki stāvēja un turēja rokās dažādus plakātus. Mani ieinteresēja, par ko tas īsti ir. Kā bijusī ierēdne, es ātri sapratu, par kuru dokumentu ir runa, un pret ko šie cilvēki protestē. Atradu šo dokumentu, izlasīju gan to, gan arī visus paskaidrojošos dokumentus, noskatījos preses konferenci un kā cilvēks no malas sapratu, ka tajā visā ir ļoti daudz melu. Man tas deva impulsu kaut ko darīt lietas labā, jo man nepatīk, ja cilvēki ar meliem virza kādus jautājumus. Kādēļ ir jāmelo sabiedrībai, ja tas patiešām ir labs un noderīgs jautājums? Tomēr jau toreiz sapratu, ka iedziļinoties varēja atklāt daudz melus tajā visā. Šobrīd redzam, kā tika izvirzīts diskutablais Civilās savienības likumprojekts. Vairāki Tieslietu ministrijas darba grupas locekļi norobežojās no tā, jo tas netika izveidots demokrātiskā ceļā. Šī likumprojekta stāsts aizsākās 2020. gadā 12. novembrī, kad Satversmes... Lasīt tālāk
Deviņi kristīgo baznīcu vadītāji uzrunā Saeimas deputātus