Partiju atbildes uz Asociācijas “Ģimene” jautājumiem

Zināt savu nostāju ģimenes vērtību jautājumā un gudri izvēlēties nākošos tautas priekšstāvjus ir būtisks priekšnosacījums, lai Latvijā nākamos četrus gadus Saeimā un valdībā būtu tādi politiķi, kuriem rūp Latvijas ilgtermiņa pastāvēšana un tautas ataudze. Lai novērtētu politisko partiju nostāju ģimenes vērtību jautājumos, biedrība Asociācija “Ģimene” sagatavoja 41 slēgtu jautājumu (Jā/Nē) un 2 atvērtus jautājumus, uz kuriem partijām bija iespēja brīvā formā informēt par partijas nostāju un plāniem. Partiju atbildes tika novērtētas pret biedrības Asociācija “Ģimene” nostāju katrā no slēgtajiem jautājumiem, pēc kuras partijas ir sakārtotas pēc iegūtā punktu skaita. Atbildes uz biedrības Asociācija “Ģimene” jautājumiem sniedza 11 no 19 partijām, kas kandidē šī gada Saeimas vēlēšanās: https://sv2022.cvk.lv/pub/kandidatu-saraksti Partiju Ģimenes vērtību reitings Aicinām ikvienu Latvijas pilsoni pārbaudīt savus uzskatus ģimenes vērtību jautājumā un noteikt, kuras partijas atbildes jums ir vistuvākās: https://forms.gle/e2AZpvMnyUhExahE8 Ar individuālajiem 13. Saeimas deputātu balsojumiem ir iespējams iepazīties šajā vietnē: https://www.saeima.info/deputati/ Partiju atbildes uz slēgtajiem jautājumiem 1. Vai piekrītat, ka ģimene balstās laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā? Biedrības Asociācija “Ģimene” komentārs: Partiju “Saskaņa”, “Republika” un “APVIENOTAIS SARAKSTS” vadība nebija atsaukušies aicinājumam paust publisku atbalstu Latvijas Vīru biedrības ierosinātajai parakstu vākšanai par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē. 2. Vai atbalstāt ģimenes, kas balstās laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, jēdziena nostiprināšanu Satversmē? Biedrības Asociācija “Ģimene” komentārs: Neskatoties uz to, ka partija “Nacionālā apvienība” 2021. gada janvārī iesniedza likumprojektu par grozījumu Latvijas Republikas Satversmē, paredzot labot Satversmes 110. pantu, konstitucionāli nostiprinot ģimenes jēdzienu, partija pēc Saeimas pozitīva balsojuma, kas ļāva turpināt izskatīt ierosināto likumprojektu, nevirzīja likumprojekta turpmāko izskatīšanu Saeimas komisijās. Partijas “Saskaņa” deputāti nebalsoja par partijas “Nacionālā apvienība” ierosinātajiem grozījumiem Satversmes 110. pantā. Trīs partijas “Konservatīvie” deputāti nebalsoja par partijas “Nacionālā apvienība” ierosinātajiem grozījumiem... Lasīt tālāk
CVK reģistrē atkārtoti iesniegto grozījumu Satversmes 110. pantā

Ar 8 balsīm PAR un 0 PRET, Centrālā vēlēšanu komisija[1] (CVK) reģistrēja Latvijas Vīru biedrības iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”. CVK lēmums sniedz Latvijas pilsoņiem iespēju atkārtoti izteikt savu nostāju par ģimenes jēdziena būtību, kas nedemokrātiskā ceļā, pārkāpjot varas dalīšanas principu, tika apšaubīts no Satversmes tiesas puses[2]. Par oficiālajām iniciatīvām, kas reģistrētas CVK, nevis citās platformās, parakstus var vākt vienu gadu. Ja gada laikā nesavāc vajadzīgo skaitu – 154 868 parakstus, lai rīkotu tautas nobalsošanu, šo procesu var atkārtot, uzsākot parakstu vākšanu no jauna. Iepriekšējā parakstu vākšanas periodā, kas noritēja no 30.07.2021. līdz 29.07.2022., iniciatīva ģimenes jēdziena nostiprināšanai Satversmē iegāja Latvijas vēsturē kā visvairāk parakstītā tautas iniciatīva, neskatoties uz ārkārtējās situācijas ierobežojumiem un karu Ukrainā. Ikviens pilngadīgais Latvijas pilsonis var parakstīties par grozījumu Satversmes 110. pantā, lai tajā nostiprinātu ģimenes jēdzienu, paredzot, ka ģimene balstās laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā. Parakstīties var elektroniski vietnē https://latvija.lv/pv un jebkurā pašvaldībā neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas: https://www.cvk.lv/pv/apliecinataji Vairāk informācijas: https://pargimeni.lv Tālr. 26559304 E-pasts: gimene@virubiedriba.lv [1] https://www.cvk.lv/lv/jaunumi/cvk-registre-parakstu-vaksanai-atkartoti-iesniegto-grozijumu-satversmes-110-panta-981 [2]... Lasīt tālāk
Noslēgusies parakstu vākšana par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē

Pirms gada ierosinātā vēlētāju iniciatīva par grozījumiem LR Satversmes 110. pantā ir noslēgusies kā Latvijas vēsturē visvairāk parakstītā tautas iniciatīva. Iniciatīvas iesniedzējs “Latvijas Vīru biedrības” (LVB) valdes priekšsēdētājs Andars Ignacs uzskata, ka sasniegtais parakstu skaits apliecina, ka dabiska ģimene Latvijā ir aizstāvama un diskusija par to savu aktualitāti nezaudēs arī turpmāk. Lai arī savāktie 58 222 ir vairāk nekā trešdaļa no šobrīd Latvijā noteiktā sliekšņa nepieciešamajiem 154 868 parakstiem, par izvirzīto grozījumu referendums netiks organizēts, tomēr darbs pie dabiskas ģimenes kā sabiedrības pamatvērtības aizstāvības turpināsies. “Šis skaitlis dod cerību, ka Latvijā ir cilvēki, kas saprot, kas ir ģimene un vērtības un ko nozīmē par tām drosmīgi runāt un rīkoties, lai tās aizstāvētu. Uzskatu, ka iestāšanās par vērtībām sākas no katra individuālā līmeņa, un neviens no augšas mums neko nevar diktēt vai uzspiest to, ko nevēlamies. Es ticu, ka esam tauta, kas nepakļausies destruktīvam ideoloģiskam spiedienam, bet pratīs nosargāt to, ka tikai savienība starp vīrieti un sievieti vienīgā spēj radīt pēcnācējus un līdz ar to turpināt tautu un veselu nāciju. Tas motivē mūs strādāt tālāk,” norāda A.Ignacs. Viņš min, ka jau drīzumā plašāk sabiedrība tiks informēta par izvirzītajiem soļiem, kas jāsper, lai iesāktais darbs turpinās. “Paldies katram par drosmi iestāties par dabiskas ģimenes jēgu. Paldies par katru balsi, par atbalstu, neatlaidīgiem zvaniem, jautājumiem, arī par finansiāliem ziedojumiem kampaņas norisei. Šī kampaņa daudzos ir pamodinājusi apziņu par pamatvērtībām, kas mūsu tautai vienmēr ir bijušas vitāli svarīgas! Piedzīvotā rezonanse sabiedrībā un pieaugošā vērtību destrukcija no Eiropas un arī citām valstīm, mums pasaka priekšā, ka mums nav tiesību apklust, īpaši, ja raugāmies uz saviem bērniem un mazbērniem. Mēs saprotam, ka šādai iniciatīvai ir jābūt pieejamai,... Lasīt tālāk
NVO aicina balsot pret Civilās savienības likumu

Šobrīd Saeimā agresīvi tiek virzīts Civilās savienības likumprojekts, ar viltu apejot Tieslietu ministrijas darba grupas ekspertus, ignorējot sabiedrības viedokli, nevērtējot ietekmi uz budžetu, neņemot vērā dabiskas ģimenes funkcionēšanu, bērnu labākās intereses un citius valstiski būtiskus jautājumus. Pagājušā nedēļā KNAB ir uzsācis resorisku pārbaudi par iespējamu deputāta ietekmēšanu Civilās savienības likumprojekta balsojumā. No ārvalstu pieredzes redzams, ka lgbt lobijs tiecas uzspiest valstīm viendzimuma partnerattiecības, šim mērķim lietojot tiesu sistēmu, lai gan tik būtiskus jautājums ir jāizlemj tautas nobalsošanā vai parlamenta deputātiem, kuri realizē tādu politiku, ko tie solījuši ievēlēšanas brīdī. “Tikai tautai ir tiesības izlemt ģimenes jēdziena nākotni”, uzskata biedrības Asociācija “Ģimene” vadītājs Rihards Kostigovs. Satversmes tiesa, lemjot par tēva atvaļinājuma piešķiršanu mātes seksuālajai partnerei, ir pārkāpusi savas pilnvaras un ietiekusies likumdevēja darbības sfērā. Šobrīd to pašu dara Administratīvā rajona tiesa. Jebkurš jautājums, kas skar personisko attiecību jomu, pirmām kārtām jāvērtē no bērnu interešu un tiesību aizsardzības viedokļa, tāpēc pašreizējā Satversmes 110. panta grozījumu redakcija piedāvā noteikt, ka ģimenes pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Parakstu vākšana par tautas nobalsošanas ierosināšanu ilgst līdz 2022. gada 29. jūlijam. Plašāka informācija atrodama vietnē: www.pargimeni.lv. Ņemot verā tiesiskuma un demokrātijas apdraudējumu, aicinām Saeimas deputātus apturēt Civilās savienības likumprojekta steidzamo izskatīšanu un balsot pret to, ļaujot tautas nobalsošanā noskaidrot sabiedrības viedokli attiecībā uz ģimenes jēdziena... Lasīt tālāk
Jau šajā svētdienā Starptautiskā Ģimenes diena!

Jau šajā svētdienā, 15. maijā, kopā svinēsim Starptautisko ģimenes dienu! Aicinām no plkst.12.00 līdz plkst.18.00 būt ar mums kopā tiešsaistes programmā. Sazināsimies ar dažādu ģimenes dienu svētku norišu vietām Latvijā, priecēsim ar vērtīgām sarunām studijā, rosināsim vairākas diskusijas par Latvijas ģimenēm šobrīd aktuāliem jautājumiem, lai kopā ar jums piedzīvotu atziņas, izaugsmi un cerību rītdienai. Vēlamies caur sirsnīgām sarunām un domātrosinošām diskusijām izcelt to vērtību, par ko mums ir vērts priecāties un ko ir vērts svinēt katru dienu – stipru ģimeni! Šis noteikti būs vērtīgs laiks kopā ar mums, jo – 1. Būsiet pirmie, kas redzēs divu īpašu Latvijas mūziķu radītu dziesmu VIDEO KLIPU PREZENTĀCIJAS. Dienas gaismu ieraudzīs klipi dziesmām “Stipra ģimene” (Kaspars Ezeriņš un Tīsu ģimene) un “Dzīvības pavediens” (Valdis Indrišonoks, Pēteris Upelnieks, Dārta un Emīlija Sedlenieces) Tās ir īpašas dziesmas parakstu vākšanas kampaņai (par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē). Video klipos piedalījušās ir vairāk nekā 150 Latvijas ģimenes! 2. Sarunāsimies ar divu īpašo bērnu mammu no Gulbenes – JANU PRAŠKEVIČU. Ko viņas ikdienā nozīmē neparastais tetovējums, kā viņa tiek galā viena pati un kāpēc viņas abi dēli ir liels brīnums? 3. Centīsimies saprast, kā svinēt svētkus un baudīt laiku kopā ar savu ģimeni, ja mums netālu notiek karš. Latviete LĪGA GARKUŠA pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kara 37. dienā kopā ar vīru un savām četrām meitām atbrauca uz Latviju. Karš uz daudzām lietām liek paskatīties citām acīm un novērtēt, ka ģimenes dēļ ir vērts rīkoties! 4. Kā saglabāt laulību 40 gadu garumā un kā turpināt būt viens otram svarīgākie cilvēki un kā veidot ap sevi paliekošu mantojumu – par to runāsim ar ARAS UN AIJU NOREIKĀM. Interviju piedāvās sarunu cikla... Lasīt tālāk