Dota zaļā gaisma parakstu vākšanai par grozījumiem Satversmes 110.pantā

Šodien, 29. jūlijā Centrālā vēlēšanu komisija reģistrēja “Latvijas vīru biedrības” iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”. “Latvijas vīru biedrības” priekšsēdētājs Andars Ignacs: “Paužu neizsakāmu gandarījumu par Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumu. Mēs, latviešu tauta, esam nolikti pārbaudījuma priekšā. Patiesībā pārbaudījums ir par spēju būt vienotiem. Aizstāvot vērtības, kas mums ļāvušas izdzīvot tumšākos vēstures posmus. Vērtības, par ko cīnījušies mūsu senči. Mēs stāvam par vienīgo, kas var nodrošināt latviešu tautas pastāvēšanu. Es ticu mūsu tautai – mēs spēsim vienoties. Aicinu katru izdarīt apzināto soli! Aicinu pastāstīt citiem par šo iespēju – atdot savu balsi par vērtībām, kas stiprina ģimeni, tautu un mūsu nākotni. Mēs parakstīsimies, popularizējot un izdzīvojot ģimenes jēdziena esību. Un šis nav tikai viena gada kampaņas jautājums, tā ir pārliecība, kas stiprinās mūsu tautu ilgtermiņā. Es ticu, ka tapsim par vērtību epicentru Eiropā un pasaulē. Palīdzi mums, Dievs!” Likumprojekts paredz izdarīt Latvijas Republikas Satversmē grozījumus 110. pantā, izsakot to šādā redakcijā: “110. Valsts aizsargā un atbalsta laulību — savienību starp vīrieti un sievieti — un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija. Valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis. Valsts aizsargā vecāku tiesības un viņu brīvību nodrošināt bērniem audzināšanu saskaņā ar savu reliģisko un filozofisko pārliecību. Valsts īpaši palīdz bērniem ar invaliditāti un vecākiem, kas par viņiem gādā, bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības, daudzbērnu ģimenēm, kā arī mātēm un tēviem, kuri bez otra vecāka gādā par bērniem”. Gada laikā ir jāsavāc 154 868 paraksti, lai varētu rīkot tautas nobalsošanu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmes 110. pantā. Nobalsot par ierosinātajiem grozījumiem Satversmes 110. pantā... Lasīt tālāk
Jaunais sarunu forums “T-elpa” 6.augustā – šā gada tēma “Balso par ģimeni”

Jaunais sarunu forums “T-elpa” apvienos vairāk nekā 50 dalībnieku, lai aizvadītu sarunas par šā gada tēmu “Balso par ģimeni”. Norises laiks: 6. augusts, no pulksten 10.00 līdz 16.30. Foruma rīkotāji Kustība “Par dabisku ģimeni” uzsver – esat aicināti sekot līdzi trīs dažādām telpām, trīs paralēlām sarunām visas dienas garumā. Par ģimeni, tās vērtībām, iespējām un izaicinājumiem. Kur rast spēku? Kā veidot attiecības? Kā uzlabot bērnu un vecāku saskarsmi? Kā stiprināt ģimenes vērtības? Atsevišķā telpā paredzētas spraigas politisko spēku pārstāvju diskusijas. Portāla www.telos.lv galvenā redaktore Agnese Irbe aizvadīs diskusiju par tēmu “Ģimenes nozīme personības veidošanā”. Agnese ir pārliecināta: “Laulība dod cilvēkam iespēju iemantot tādus rakstura tikumus, kādus viņš vienatnē vai attiecībās bez solījuma nespētu iemantot. Savukārt bērni ļauj piedzīvot beznosacījuma mīlestību.” Multimākslinieks Horens Stalbe iesaistīsies diskusijā par tematu “Daudzbērnu ģimene – vai tēva izaicinājums?”. Horens dalās pārdomās: “Lielākais izaicinājums ir kļūt par guru, jo viņa vārdi saskan ar darbiem. Personīgais piemērs ir efektīvākais, grūtākais un vienīgais veids, kā veiksmīgi audzināt jauno paaudzi.” Savukārt grāmatu autore Inese Prisjolkova aicinās apjaust, kur slēpjas “Sievišķības pamats mūsdienu pasaulē”. Inese paskaidro: “Sievišķība ir kā persiks – ārpuse maiga un iekšā spēcīgs kauls. Mūsdienās sabiedrībā bieži vien gribas visiem rādīt to kaulu, to savu iekšējo spēku, bet… persika vērtība jau nav kauls, bet pats auglis. Persika kauls ir vajadzīgs jauna koka radīšanai.” Konservatīvisma studiju centra direktors Andis Kudors dalīsies savos pētījumos: “Citu valstu pieredze dabiskas ģimenes aizsardzībā parāda, ka ir pienācis brīdis, kad politiķiem, ekspertiem, garīdzniekiem un nevalstisko organizāciju aktīvistiem nākas iestāties par tādu vērtību aizstāvību, kas vēl nesen likās pašsaprotamas. Dabiskas ģimenes drupināšana Eiropā un Ziemeļamerikā beidzamajās desmitgadēs notiek ar lielu paātrinājumu; konservatīvās domas aizstāvji tiek mērķtiecīgi marginalizēti.” Visas dienas garumā... Lasīt tālāk
Latvia expresses support for Hungary

In response to the views expressed by the Prime Minister of Latvia, Krišjānis Kariņš, on a law passed in Hungary (which aims to protect children and young people from gender ideology) several Latvian NGOs working in the field of family rights (and represented on the Council for Demographic Affairs chaired by the Prime Minister) have called for his resignation from office, considering that he has clearly violated the basic principle of democracy enshrined in Article 1 of the Constitution of the Republic of Latvia (Satversme) and has not expressed the opinion of the majority of Latvian society. On Jun 15, 2021, the Hungarian parliament approved a bill banning educational programs and materials that promote homosexuality, non-biological gender identity and gender reassignment among minors. Among other things, the law also prohibits children and young people from accessing books and films depicting destructive alternative lifestyles. These provisions are part of a broader package of laws that provide for tougher penalties for sexual offenses against children and young people, as well as the establishment of a “pedophile register”. The Prime Minister of Latvia Krišjānis Kariņš, without the delegation of the government, without mandate of Parliament (Saeima) has signed a document at the meeting of ministers for European affairs, which confirms the readiness to fight for the rights of the LGBT community. President of the European Commission Ursula von der Leyen condemned the newly adopted Hungarian law and said “she will use all the legal powers of European Commission to ensure that the rights of all EU citizens are guaranteed”. The Hungarian Parliament supported the law by an overwhelming majority (157 in favor, 1 against),... Lasīt tālāk
Latvija izsaka atbalstu Ungārijai

Reaģējot uz Latvijas Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pausto viedokli par Ungārijā pieņemto likumu, kas paredz pasargāt bērnus un jauniešus no gender ideoloģijas, vairākas Latvijas NVO, kas darbojas ģimenes tiesību aizsardzības jomā un ir pārstāvētas Demogrāfijas lietu padomē, kuru vada Ministru prezidents, ir pieprasījušas viņa atkāpšanos no amata, uzskatot, ka viņš ir klaji pārkāpis Latvijas Republikas Satversmes 1.pantā nostiprināto demokrātijas pamatprincipu un nav paudis Latvijas sabiedrības vairākuma viedokli. Ungārijas parlaments pirms nedēļas apstiprināja likumprojektu, kurā noteikts, ka tiek aizliegtas izglītības programmas un materiāli, kas nepilngadīgo vidū popularizē homoseksualitāti, no bioloģiskā dzimuma atšķirīgu dzimumidentitāti un dzimuma maiņu. Cita starpā likums paredz  arī aizliegt bērniem un jauniešiem piekļuvi grāmatām un filmām, kurās attēloti destruktīvi alternatīvi dzīvesveidi. Šīs normas iekļautas plašākā likumu paketē, kas paredz stingrākus sodus par seksuāliem noziegumiem pret bērniem un jauniešiem, kā arī “pedofilu reģistra” izveidi. Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, bez valdības un Saeimas deleģējuma Eiropas lietu ministru sanāksmē ir parakstījis dokumentu, kurā tiek apliecināta gatavība cīnīties par LGBT kopienas tiesībām. Savukārt, Eiropas Komisijas prezidente Ursula von der Lejena nosodīja tikko pieņemto Ungārijas likumu un pateica, ka lietos tiesisko ietekmi, lai nodrošinātu, ka visu ES pilsoņu tiesības ir gatantētas. Ungārijas parlaments minēto likumu atbalstīja ar vairāk nekā pārliecinošu balsu vairākumu (157 balsis par, 1 – pret), tādējādi paužot ungāru tautas gribu. Ungārijas politiķi un valsts vadītāji ar Ministru prezidentu Viktoru Orbanu priekšgalā patiesi rūpējas ne tikai par demogrāfiju un ģimeņu izaugsmi, bet arī par bērnu drošību un labklājību. Ungārija visu iepriekšējo desmitgadi ir bijusi Latvijai par piemērs ģimenes politikas realizēšanā un vecāku un bērnu tiesību aizsardzībā. Latvijā ir izveidots “Memorands ģimenes vērtību stiprināšanai”, kur apvienojušies dabiskas ģimenes aizstāvji: 106... Lasīt tālāk
Veiksmīgi noritējusi Latvijas tiešsaistes Ģimenes diena

Sestdien, 15. maijā Latvijā veiksmīgi aizvadīta pirmā Latvijas tiešsaistes Ģimenes diena. Tās laikā ar stāstiem par ģimenes fundamentālo vērtību šodienas pārmaiņu sabiedrībā dalījās vairāk nekā 70 tiešsaistes viesi gan klātienē Doma dārza laukumā, gan attālināti no savām mājvietām visā Latvijā. Pieredzē un pārdomās par svētku sarunu centrālo tematu “Latvijas ģimene 21. gadsimtā – iespējas un izaicinājumi” dalījās dažādu biedrību un nodibinājumu pārstāvji, jaundibinātās Latvijas vīru biedrības divpadsmit dibinātāji, amatpersonas, viedokļu līderi un ģimenes no Rīgas, Dobeles, Talsiem, Liepājas, Madonas, Dagdas un citām Latvijas vietām. Sarunu amplitūda šajā dienā bija no dziļi personīgiem pieredzes stāstiem, šodienas ideoloģisko tendenču vērtējumiem līdz ģimenes institūcijas nozīmīguma aktualizēšanai un reāliem Latvijas ģimeņu atbalsta plāniem. Antīko zinātņu doktore, interneta žurnāla “telos.lv” galvenā redaktore Agnese Irbe, kura ar vīru ģimenē audzina trīs bērnus, tiešsaistes sarunā uzsvēra, ka ģimenes jēdziens nevar tikt atrauts no dabīgajām tiesībām. “Mūsu sabiedrībai un kultūrai to būtu svarīgi apzināties. Dabīgās tiesības nozīmē tiesības katram bērnam, cik vien tas ir iespējams, piedzimt un uzaugt kopā ar savu tēvu un mammu.” “Dabiska ģimene tās tradicionālajā izpratnē pati par sevi ir nemainīga vērtība. Ikviena no mums zināmām civilizācijām tai ir pievērsusi īpašu uzmanību un arī definējusi tai konkrētus noteikumus, tiesības un pienākumus. Uzskatu, ka šajos laikos mūsu sabiedrībā sevišķi aktuāls ir jautājums par to, kā stiprināt attiecības. Gandrīz puse reģistrēto laulību tiek šķirtas, liela daļa bērnu dzimst ārpus laulības un neuzaug pilnvērtīgā ģimenē, kurā ar viņiem kopā būtu gan viņu māte, gan tēvs,” saskatīto Latvijā akcentē mūziķis un pianists Vestards Šimkus. “Jo mums būs spēcīgākas ģimenes, jo būs spēcīgāka valsts,” – tiešsaistes pasākuma vadītājiem Ditai Lūriņai un Mārtiņam Eglienam un visām ģimenēm savu pārliecību pauda... Lasīt tālāk