Ieguldījumam ģimenē ir mūžības vērtība!

Apsveicu ikvienu ar Latviju! Ar mūsu mazo, slaīdzinoši uz visa pasaules mēroga, bet tomēr mūsu valsti! Apsveicu ar to, ka mēs esam spējuši ne tikai dibināt, bet arī dzīvot tajā, kā  neatkarīgā valstī. Runājot par neatkarīgām valstīm, atceros, ka, veidojot savu ģimeni, biju pateicīgs savam vedējtēvam, kurš mūsu kāzu dienā iedeva tā saucamo ceļamaizi, kas ir palīdzējusi līdz šai dienai, proti, veidojot ģimeni un stājoties laulībā, mēs izveidojam savu tādu kā neatkarīgu republiku jeb valsti valstī, kurā ir savi likumi un robežas, kultūra un paražas, ticība un tradīcijas. Vēlos pateikt paldies ikvienam, kurš ir spējis šīs lietas noturēt savā ģimenē. Paldies tēviem par viņu ieguldījumu un devumu, pat to, ka ir turējuši savas robežas un ir atsaukušies savam aicinājumam. Paldies mammām par viņu beznosacījuma mīlestību pret bērniem un to, ka esat vējš zem savu vīru spārniem. Un īpašs paldies un izturības vēlējumi tiem vecākiem, kuriem kaut kādu iemeslu dēļ tēva un mātes lomas ir jāveic vienatnē. Ir tāds teiciens, ko esam bieži dzirdējuši – dzīvojam vienreiz! Tad tas tiek apaudzēts ar dažādiem papildinājumiem – tāpēc mums ir jāizbauda dzīve vai tāpēc mums ir jābūt prātīgiem, viss jāpārdomā pirms kaut ko darām. Bet šis te – dzīvojam vienreiz… Kad mūsu dzīvē ienāk bērni, mēs saprotam, ka vairs nedzīvojam vienreiz, bet daļa no mums dzīvo tālāk mūsu  bērnos, tāpēc novēlu lai tā būtu mūsu labākā daļa.Ziniet, ka ieguldījumam un devumam mūsu neatkarīgajā republikā, ko saucam par ģimeni, ir mūžības vērtība!Biedrības Asociācija “Ģimene” vārdā sveicu ikvienu ģimeni Latvijas republikas proklamēšanas 104. gadadienā! Dievs svētī Latviju! Rihards Kostigovs Biedrības Asociācija “Ģimene”... Lasīt tālāk
Aicina nepārņemt Civilās savienības likumprojektu

Ņemot vērā, ka saskaņā ar likuma “Saeimas kārtības rullis” 39. panta otro daļu 14. Saeimas deputātiem, iespējams, būs jālemj par Civilās savienības likumprojekta izskatīšanas turpināšanu, 48 nevalstiskās organizācijas aicina neturpināt Civilās savienības likumprojekta (turpmāk – CSL) izskatīšanu 14. Saeimā pamatojoties uz šādiem apsvērumiem: Satversmes tiesas spriedums lietā Nr. 2019-33-01 par tēva atvaļinājuma sakarā ar bērna piedzimšanu piešķiršanu mātes viendzimuma partnerei ir izpildīts, veicot grozījumus Darba likuma 155. pantā, kas ir pieņemti 16.06.2022.[1]Pašreizējais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš atsevišķajās domās lietā Nr. 2019-33-01 norādīja, ka “Satversmes tiesa, pirmkārt, ir paplašinājusi apstrīdētās normas mērķi un, otrkārt, ietiekusies demokrātiski leģitimēta likumdevēja darbības sfērā.”[2]CSL tika izstrādāts, pārkāpjot labas pārvaldības principus, kas noteikti Valsts pārvaldes iekārtas likumā, maldinot Tieslietu ministrijas izveidotās darba grupas locekļus[3] un sabiedrību, kā arī 13. Saeimas deputātus, un metot korupcijas ēnu uz minētā likuma izstrādes procesu.[4]CSL paver iespēju logu negodprātīgā veidā iegūt uzturēšanas atļauju tostarp Latvijas valstij nelojāliem citu valstu pilsoņiem. Likumprojekts paredz vienkāršotu kopdzīves reģistrācijas procesu un neparedz jebkādu pāra attiecību vai nopietnas apņemšanās pārbaudi.Aicinām ņemt vērā 58 222 Latvijas pilngadīgo pilsoņu izteikto vēlmi nostiprināt Satversmē ģimenes jēdzienu, tādējādi labojot Satversmes tiesas pieļauto kļūdu apstrīdētās normas mērķa paplašināšanā un ģimenes jēdziena pārdefinēšanā. Lemjot nepārņemt CSL, 14. Saeimas deputāti izvairīsies no daudzām laikietilpīgām un neauglīgām diskusijām un varēs pievērsties aktuālo Latvijas ekonomikas, demogrāfijas un drošības jautājumu risināšanai. Pielikumā 48 NVO vēstule: http://asociacijagimene.lv/nvo-aicina-saeimas-deputatus-balsot-pret-civilas-savienibas-likumprojektu-un-laut-tautai-izlemt-gimenes-jedziena-nakotni/ [1] https://www.vestnesis.lv/op/2022/128.3 [2] https://www.vestnesis.lv/op/2021/7.9 [3] https://www.youtube.com/watch?v=9giiEvipERM [4]... Lasīt tālāk
NVO aicina veidot Demogrāfijas un ģimenes lietu ministriju