Eiropas pilsoņu iniciatīva “Mamma, Tētis un Bērni”:  parakstu vākšana turpinās līdz 2017.gada 3.aprīlim

Eiropas pilsoņu iniciatīva “Mamma, Tētis un Bērni”: parakstu vākšana turpinās līdz 2017.gada 3.aprīlim

“Parakstu vākšana par laulību un ģimeni jeb Eiropas pilsoņu iniciatīva “Mamma, Tētis un Bērni” turpināsies līdz 2017.gada 3.aprīlim, proti, vienu gadu pēc tās oficiālas uzsākšanas. Es informēju Eiropas Komisiju par mūsu nodomu, nosūtot vēstuli Eiropas Komisijas viceprezidentam F.Timmermanim.”: stāsta Eiropas pilsoņu iniciatīvas “Mamma, Tētis un Bērni” prezidente Edīte Frivaldski. Šajā vēstulē arī tiek lūgts Eiropas Komisiju veikt korekcijas savā mājas lapā, kurā ir norādīts īsāks parakstu vākšanas termiņš. E.Frivaldski uzsver, ka šī iniciatīva vieno cilvēkus visā Eiropā: “Daudzi cilvēki jau ir atbalstījuši iniciatīvu “Mamma, Tētis un Bērni”, un mēs vēlamies nodrošināt visiem pietiekami daudz laika, kā tas sākotnēji tika plānots.” “No Regulas, kas nosaka Eiropas pilsoņu iniciatīvas noteikumus, skaidri izriet, ka iniciatīvas autoriem parakstu vākšanai tiek doti 12 mēneši”, stāsta Eiropas pilsoņu iniciatīvas “Mamma, Tētis un Bērni” ģenerālsekretāre Marija Hildingsone. Regulas Nr.211/2011 5.panta piektais punkts nosaka – paraksti par atbalstu tiek vākti 12 mēnešu periodā pēc Eiropas pilsoņu iniciatīvas reģistrācijas. “Šie noteikumi nosaka, ka paraksti ir jāvāc pēc iniciatīvas reģistrācijas un 12 mēnešu vai īsākā periodā. Taču tie nepasaka, ka 12 mēnešu periods sākas uzreiz pēc reģistrācijas. Tāpat tie nesniedz Eiropas Komisijai tiesības lemt par parakstu vākšanas sākuma un beigu datumiem”, informē M. Hildingsone. Minētā Regula paredz: “Minētā laikposma beigās reģistrā norāda, ka termiņš beidzies un – attiecīgos gadījumos – ka nepieciešamais paziņojumu par atbalstu skaits nav saņemts.” Tas nozīmē, ka pēc viena gada perioda beigām reģistrā norāda, ka parakstu vākšanas periods ir noslēdzies. Taču tas nenozīmē, ka, reģistrējot Eiropas pilsoņu iniciatīvu, Eiropas Komisija izlemj, kas ir jānorāda reģistrā un kāds būtu iniciatīvas beigu datums. “Mēs neuzsākām parakstu vākšanu uzreiz pēc iniciatīvas reģistrēšanas, bet gan 2016.gada 4.aprīlī. Tas bija... Lasīt tālāk
Zbigņevs Stankevičs: “katram bērnam ir tiesības piedzimt un augt mīlošā ģimenē”

Atsaucoties lūgumam atbalstīt Eiropas pilsoņu iniciatīvu “Mamma, Tētis un Bērni”, Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs video uzrunā norāda, ka katram bērnam ir tiesības piedzimt un uzaugt mīlošā ģimenē kopā ar savu mammu un tēti. Kā parāda pētījumi, bērnam līdz 3 gadu vecumam ir svarīgi saņemt abu vecāku mīlestību un rūpes, jo tas rada priekšnosacījumu veiksmīgai attiecību veidošanai ar līdzcilvēkiem un turpmākajai bērna socializācijai sabiedrībā. Tādēļ ir svarīgi nodrošināt, ka katram bērnam ir sava ģimene. Mums ikvienam ir jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu šo bērna tiesību izpildi. Šo apsvērumu dēļ Zbigņevs Stankevičs aicina parakstīties par ģimenes un laulības aizsardzību visā Eiropā līdz 2016.gada  10.decembrim: http://www.mumdadandkids.eu/lv... Lasīt tālāk
“Asociācija Ģimene” aicina Ģimenes dienā izteikt atbalstu Eiropas pilsoņu iniciatīvai “Mamma, Tētis un Bērni”

Šogad 15.maijā Starptautiskajā Ģimenes dienā biedrība “Asociācija Ģimene” aicina ikvienu Latvijas pilsoņi izteikt rakstisku atbalstu Eiropas pilsoņu iniciatīvai “Mamma, Tētis un Bērni”. Ģimene ir ļoti svarīga katram indivīdam un visai sabiedrībai. Tā ir vieta, kur bērni tiek gaidīti un uzaudzināti; kur katram no mums ir sava vieta dzimtas kokā. Ģimene mūs savstarpēji savieno, tā ir vislabākais drošības tīkls un visefektīvākā aizsardzība pret vientulību. Ģimene ir ekonomikas dzinējspēks tagadnē un nākotnē. Eiropas pilsoņu iniciatīvas “Mamma, Tētis un Bērni” autori ir pilsoņi no septiņām Eiropas Savienības valstīm – Ungārijas, Slovākijas, Zviedrijas, Polijas, Francijas, Horvātijas un Portugāles. Ar savu parakstu Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu pilsoņi aicinās Eiropas Komisiju pieņemt laulības un ģimenes definīciju – laulība ir viena vīrieša un vienas sievietes savienība, un ģimene ir balstīta laulībā un dzimtas saitēs. Eiropas pilsoņu iniciatīva ir veids, kādā Eiropas pilsoņi var piedalīties Eiropas Savienības politiskās dienas kārtības noteikšanā. Lai iesniegtu Eiropas Komisijā priekšlikumu izmaiņām normatīvajā regulējumā, visā Eiropas Savienībā ir jāsavāc 1 mlj. pilsoņu parakstu, t.sk., Latvijā jāsavāc vismaz 6 000 pilsoņu parakstu. Parakstīties var pilngadību sasnieguši Latvijas pilsoņi tiešsaistē vai papīra formā: www.mumdadandkids.eu/lv Tā ir unikāla iespēja visiem Eiropas Savienības pilsoņiem demokrātiskā ceļā un bez maksas izteikt viedokli par laulības un ģimenes definīciju.   Vairāk informācijas: Elīna Kārkla Biedrība „Asociācija Ģimene“ Tālr. 26369444 asociacijagimene@gmail.com... Lasīt tālāk
STAMBULAS KONVENCIJAS PROBLĒMJAUTĀJUMI

UZZIŅAI:Stambulas konvencijas tika pieņemta 11.05.2011. Eiropas Padomes (EP) sēdē[1].EP Ministru Komitejas lēmumā CM/De/Dec(2011) 1111 norādīts, ka Ministru Komiteja Konvenciju pieņēma un piekrita to atvērt parakstīšanai bez balsošanas.Konvencija stājās spēkā 01.08.2014., kad to ratificēja 10 valstis, t.sk., 8 EP dalībvalstis.   Neskatoties uz to, ka Tieslietu ministrija atbilstoši Ministru kabineta dotajam uzdevumam turpina izvērtēt Stambulas konvencijas jeb Eiropas Padomes Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu ietekmi uz Latvijas normatīvo aktu sistēmu, ar jaunu sparu ir atsākusies diskusija par Stambulas konvencijas pieņemšanu, ņemot vērā Eiropas Komisijas izteikto priekšlikumu pievienoties Konvencijai. Biedrība “Asociācija Ģimene”, ņemot vērā š.g. 11.februāra konferencē izteiktos ekspertu komentārus[2], kā arī veicot Konvencijas un tā skaidrojošā ziņojuma teksta analīzi, piedāvā iepazīties ar būtiskākajiem Stambulas konvencijas problēmjautājumiem, kuru dēļ tās ratifikācija ir vērtējama kritiski. Konvencija ir balstīta radikālā feminisma idejās par šķiru cīņu Konvencijas Preambulā teikts: “atzīstot to, ka vardarbība pret sievietēm liecina par vēsturiski izveidojušos sieviešu un vīriešu varas nevienlīdzīgu sadalījumu, kura dēļ vīrieši dominē pār sievietēm un diskriminē sievietes un ir apgrūtināta sieviešu pilnīga attīstība.” Tādējādi ne tikai tiek noliegta vīriešu loma laulībā, ģimenē un bērnu audzināšanā, bet arī tiek ieviesta visu vīriešu vainas prezumpcija. Visā konvencijas tekstā dominē uzskats par vīrieti kā varmāku un par sievieti kā upuri. Konvencija ļoti plaši runā par “dzimumu vai dzimuma lomu stereotipiem”, tos neatšifrējot. “Lai novērstu vardarbību pret sievietēm un vardarbību ģimenē, nepieciešamas tālejošas izmaiņas visas sabiedrības attieksmē, atteikšanās no dzimumu stereotipiem un izpratnes veidošana.[3]” … “minēto pienākumu pamatā ir projekta autoru pārliecība par to, ka pašreizējos sieviešu un vīriešu uzvedības modeļus bieži vien ietekmē aizspriedumi, dzimumu stereotipi un dzimumu diskriminējošas paražas vai tradīcijas. Tāpēc Konvencijas dalībvalstīm jāveic... Lasīt tālāk
“Gender ideoloģija” ir kaitīga bērniem

E.Kārkla, I.Bremze 2016.gada 11.martā notika Labklājības ministrijas organizētā konference “Dzimums? Dzimte?”[1], kas tapa sadarbībā ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti. Biedrība “Asociācija Ģimene” ar prieku uztvēra šādu Labklājības ministrijas iniciatīvu, jo pēdējo 4 gadu laikā Labklājības ministrija nav izrādījusi aktīvu vēlmi uzrunāt sabiedrību un uzzināt tās viedokli par jēdziena gender ieviešanu Latvijā. Arī 2015.gada 29.decembra starpinstitūciju saskaņošanas sanāksmē, kad biedrība “Asociācija Ģimene” rakstiski un mutiski aicināja rīkot publiskas debates par jēdziena gender ieviešanu kontekstā ar Stambulas konvencijas ratifikācijas procesu, Labklājības ministrija uzsvēra, ka publiskās debates nerīkošot, jo valsts budžetā šim mērķim neesot finansējuma. Ņemot vērā Labklājības ministrijas iniciatīvas trūkumu, biedrība “Asociācija Ģimene” 2016.gada 11.februārī rīkoja ekspertu diskusiju/konferenci[2] “Vardarbība pret sievietēm un vardarbība ģimenē.” Formulējot konferences jautājumu – vai pāreja uz sociālā dzimuma (gender) izpratni mazinās vardarbību pret sievietēm un stiprināt ģimenes Latvijā?[3] Konferencē tika aicināta uzstāties arī Labklājības ministrija, kas sākotnēji atteicās piedalīties, tomēr, pēc vairākkārtējiem aicinājumiem un sarakstes ar ministrijas vadību, piekrita uzstāties ar savu referātu. Taču šoreiz nerunāsim par biedrības “Asociācija Ģimene” konferences secinājumiem, to pietaupīsim vēlākam laikam. Pēc biedrības “Asociācija Ģimene” rīkotās konferences, Labklājības ministrija nāca klajā ar iniciatīvu rīkot savu konferenci š.g. 11.martā. Akadēmiska diskusija bija visnotaļ interesanta, un tikpat interesanti to atspoguļoja viens no konferences klausītājiem psihoterapeits V.Rudzītis[4]. Tāpat visnotaļ savdabīga šķita Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pieeja labierīcību lietošanas noteikumiem. Jau konferences sākumā ar nelielu ironiju tika paziņots, ka konferences dalībnieku ērtībām pirmajā stāvā aiz garderobēm atrodas labierīcības, kas paredzētas atsevišķi vīriešiem un sievietēm. Taču, ja konferences apmeklētāji jūtas pietiekami “drosmīgi”, tad var apmeklēt labierīcības blakus konferenču zālei, kas ir paredzētas abiem dzimumiem. Jāpiezīmē, ka raksta autores nejutās komfortabli šādā uzspiestā intimitātē ar... Lasīt tālāk

Aicina uz lekciju “Tikumība, morāle un tiesības”

Kultūra centrā “Mazā ģilde” atsāksies lekciju cikls „Domāsim kopā!” Tajā iespējams uzzināt Latvijā populāru lektoru viedokļus par būtiskām problēmām Latvijā un Eiropā, par to kā tās būtu jārisina, domājot par Latvijas valstiskumu un identitāti un tās saglabāšanu mūsdienu  ģeopolitiskās situācijas kontekstā. Lekcijas domātas jebkura vecuma interesentiem. Pēc katras lekcijas atvēlēts laiks diskusijām un kopīgiem atbilžu meklējumiem. Lekciju cikla jauno 2016. gada posmu sāks Mg.iur. (Diplômé d’Etudes Approfondies, Parīzes-I Universitāte) Juris Rudevskis ceturtdien 14. janvārī plkst. 18. 30 ar lekciju  “Tikumība, morāle un tiesības: kur ir problēmas pirmcēlonis un kā to risināt?” Sarunas gaitā arī klausītājiem būs iespēja izteikt jautājumus un viedokļus par vērtībizglītību, par tikumisko audzināšanu skolās un tās juridisko pamatojumu. Meklēsim atbildi, kāpēc daļā sabiedrības tikumība, kas minēta gan Satversmē, gan izglītības likumā, izsauca aizdomas vai pat noraidījumu. Visu 2016. gadu Rīgā „Mazajā ģildē” turpināsies populārzinātniskas lekcijas par kultūras, ekonomikas, filozofijas, vēstures, mākslas, reliģijas un sabiedriskās dzīves jautājumiem.  Cikla idejas iniciators LU vadībzinātņu doktors Andrejs Mūrnieks uzskata, ka svarīgi ir meklēt patiesību kopā! „Nevis norobežoties nelielās akadēmisku speciālistu vai žurnālistu un politiķu grupiņās, kas kļūst par ekspertiem visās jomās, bet sabiedrības, zinātnes un kultūras problēmas apspriest publiski.” Līdz šim ciklā piedalījušies lektori: filozofi Dr.hab. Maija Kūle un Dr. Rihards Kūlis, arhibīskapi Mg. Jānis Vanaga un Dr. Zbigņevs Stankevičs, teologs un vēsturnieks Dr. Leons Taivāns, ķīmiķis Dr. Ivars Kalviņš, jūdaists Dr. Ruvins Ferbers,  ekonomisti Mg. Vilnis Zakrevskis, Dr. Ivars Brīvers un Sergejs Ancupovs, fiziķis Dr. Vjačeslavs Kaščejevs, vēsturnieki Dr. Harijs Tumans un Dr. Gvido Straube, izglītības sistemologs Dr. Andris Broks, etnologs Mg. Aldis Pūtelis, psiholoģe Dr. Ingrīda Trups-Kalne, juristi Mg. Inga Bite un Dr. Egils Levits, kā arī Dr.... Lasīt tālāk