Asociācija “ĢIMENE” vēršas KNAB un lūdz veikt resorisko pārbaudi

Biedrība Asociācija “Ģimene” vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ar lūgumu veikt resorisko pārbaudi par iespējamo noziedzīgo nodarījumu 2022. gada 18. maijā Saeimas Juridiskās komisijas sēdē. Tās laikā notika Civilās savienības likumprojekta izskatīšana pirms trešā lasījuma, un kā noslēdzošais bija balsojums par tā nodošanu izskatīšanai Saeimas plenārsēdei. Saeimas Juridiskās komisijas sēdē pirmajā balsojumā par likumprojekta nodošanu izskatīšanai Saeimas plenārsēdei balsis sadalījās vienādi 5:5, tāpēc bija nepieciešams atkārtots balsojums. Tam sākoties, Saeimas deputāts Aivars Geidāns pauda savu nostāju, ka viņš nebalsos par šo jautājumu. Pēc šī paziņojuma iestājās klusums, kas ieilga. Pēc tā Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Jānis Butāns trešo reizi uzsāka balsojumu, lai gan otrais jeb atkārtotais balsojums nebija noslēdzies. Šoreiz Aivars Geidāns nobalsoja “par” likumprojektu. Biedrība ASOCIĀCIJA “Ģimene” uzskata, ka ir notikusi ne tikai likuma “Saeimas kārtības rulllis” 141.panta[1] pārkāpums, bet Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Jāņa Butāna rīcība radīja aizdomas par iespējamu tirgošanos ar ietekmi un koruptīvām darbībām attiecībā uz Saeimas deputāta Aivara Geidāna balsojumu. “Kā partija “Konservatīvie”, kura vada Tieslietu ministriju un Saeimas Juridisko komisiju var tik klaji ignorēt procedūras un labas pārvaldības principus? Tostarp neesam slēpuši radušās aizdomas par negodprātīgo rīcību, kas bija vērojamas jau likumprojekta izstrādes procesā. Par to iepriekš sašutumu pauda visas konservatīvo vērtību pārstāvošās nevalstiskās organizācijas, kas bija piesaistītas Darba grupā, kuras mērķis bija nodrošināt Satversmes tiesas 2020.gada 12.novembra sprieduma lietā Nr. 20l9-33-01 izpildi. Kā partija, kurai būtu jārūpējas par tiesiskumu mūsu valstī, tik klaji pārkāpj gan vēlētājiem dotos solījumus, gan partijas definētās vērtības, gan uzskatāmi pārkāpj likumos noteiktās procedūras?” neizpratni pauž biedrības ASOCIĀCIJA “ĢIMENE” valdes priekšsēdētājs R. Kostigovs. Atgādinām, ka pretēji darba grupas rīkojumā dotajiem uzdevumiem, likumprojektstapa nevis Darba grupā, bet tieši pretēji – Darba... Lasīt tālāk
Jau šajā svētdienā Starptautiskā Ģimenes diena!

Jau šajā svētdienā, 15. maijā, kopā svinēsim Starptautisko ģimenes dienu! Aicinām no plkst.12.00 līdz plkst.18.00 būt ar mums kopā tiešsaistes programmā. Sazināsimies ar dažādu ģimenes dienu svētku norišu vietām Latvijā, priecēsim ar vērtīgām sarunām studijā, rosināsim vairākas diskusijas par Latvijas ģimenēm šobrīd aktuāliem jautājumiem, lai kopā ar jums piedzīvotu atziņas, izaugsmi un cerību rītdienai. Vēlamies caur sirsnīgām sarunām un domātrosinošām diskusijām izcelt to vērtību, par ko mums ir vērts priecāties un ko ir vērts svinēt katru dienu – stipru ģimeni! Šis noteikti būs vērtīgs laiks kopā ar mums, jo – 1. Būsiet pirmie, kas redzēs divu īpašu Latvijas mūziķu radītu dziesmu VIDEO KLIPU PREZENTĀCIJAS. Dienas gaismu ieraudzīs klipi dziesmām “Stipra ģimene” (Kaspars Ezeriņš un Tīsu ģimene) un “Dzīvības pavediens” (Valdis Indrišonoks, Pēteris Upelnieks, Dārta un Emīlija Sedlenieces) Tās ir īpašas dziesmas parakstu vākšanas kampaņai (par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē). Video klipos piedalījušās ir vairāk nekā 150 Latvijas ģimenes! 2. Sarunāsimies ar divu īpašo bērnu mammu no Gulbenes – JANU PRAŠKEVIČU. Ko viņas ikdienā nozīmē neparastais tetovējums, kā viņa tiek galā viena pati un kāpēc viņas abi dēli ir liels brīnums? 3. Centīsimies saprast, kā svinēt svētkus un baudīt laiku kopā ar savu ģimeni, ja mums netālu notiek karš. Latviete LĪGA GARKUŠA pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, kara 37. dienā kopā ar vīru un savām četrām meitām atbrauca uz Latviju. Karš uz daudzām lietām liek paskatīties citām acīm un novērtēt, ka ģimenes dēļ ir vērts rīkoties! 4. Kā saglabāt laulību 40 gadu garumā un kā turpināt būt viens otram svarīgākie cilvēki un kā veidot ap sevi paliekošu mantojumu – par to runāsim ar ARAS UN AIJU NOREIKĀM. Interviju piedāvās sarunu cikla... Lasīt tālāk
Seniori aktīvi iesaistās parakstu vākšanā

Sakām lielu paldies tiem 123 senioriem, kuri atrada laiku un devās uz pašvaldību, lai parakstītos par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē! Paldies jums! Katrs paraksts ir ļoti nozīmīgs! Ir pašvaldības, kurās senioriem parakstīšanās ir bez maksas. Paldies tām pašvaldībām, kas atsaucās Latvijas Vīru biedrības aicinājumam un š.g. janvārī noteica atvieglojumus senioriem, personām ar invaliditāti, trūcīgajām un maznodrošinātajām personām. Tā kā parakstīties par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē ir iespējams jebkurā pašvaldībā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, aicinām izmantot šo iespēju un izvēlēties tās pašvaldības, kurās var parakstīties bez maksas. Lai iedrošinātu citus seniorus doties parakstīties un atvieglotu parakstīšanās procesu, esam sagatavojuši infografiku, kas parāda veicamos soļus iedzīvotājiem, kuriem ērtāk ir parakstīties papīra formā pašvaldībā. LEJUPIELĀDĒ, izdrukā un informē seniorus: Ka-parakstities-pasvaldiba-instrukcija-iedzivotajiemDownload Uzziņai: Latvijā līdz 2022. gada 29. jūlijam norisinās parakstu vākšana par tautas nobalsošanas ierosināšanu par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē. Līdz š.g. 15. aprīlim par iniciatīvu parakstījušies 26 181 pilsoņi. Vairāk informācijas par parakstīšanās iespējām un likumprojekta saturu vietnē:... Lasīt tālāk
Ar Konservatīvo un Saskaņas gādību viendzimumu partnerattiecību likums ir iebalsots Saeimas darba kārtībā