Jaunais sarunu forums “T-elpa” 6.augustā – šā gada tēma “Balso par ģimeni”

Jaunais sarunu forums “T-elpa” apvienos vairāk nekā 50 dalībnieku, lai aizvadītu sarunas par šā gada tēmu “Balso par ģimeni”. Norises laiks: 6. augusts, no pulksten 10.00 līdz 16.30.

Foruma rīkotāji Kustība “Par dabisku ģimeni” uzsver – esat aicināti sekot līdzi trīs dažādām telpām, trīs paralēlām sarunām visas dienas garumā. Par ģimeni, tās vērtībām, iespējām un izaicinājumiem. Kur rast spēku? Kā veidot attiecības? Kā uzlabot bērnu un vecāku saskarsmi? Kā stiprināt ģimenes vērtības? Atsevišķā telpā paredzētas spraigas politisko spēku pārstāvju diskusijas.

Portāla www.telos.lv galvenā redaktore Agnese Irbe aizvadīs diskusiju par tēmu “Ģimenes nozīme personības veidošanā”. Agnese ir pārliecināta: “Laulība dod cilvēkam iespēju iemantot tādus rakstura tikumus, kādus viņš vienatnē vai attiecībās bez solījuma nespētu iemantot. Savukārt bērni ļauj piedzīvot beznosacījuma mīlestību.”

Multimākslinieks Horens Stalbe iesaistīsies diskusijā par tematu “Daudzbērnu ģimene – vai tēva izaicinājums?”. Horens dalās pārdomās: “Lielākais izaicinājums ir kļūt par guru, jo viņa vārdi saskan ar darbiem. Personīgais piemērs ir efektīvākais, grūtākais un vienīgais veids, kā veiksmīgi audzināt jauno paaudzi.”

Savukārt grāmatu autore Inese Prisjolkova aicinās apjaust, kur slēpjas “Sievišķības pamats mūsdienu pasaulē”. Inese paskaidro: “Sievišķība ir kā persiks – ārpuse maiga un iekšā spēcīgs kauls. Mūsdienās sabiedrībā bieži vien gribas visiem rādīt to kaulu, to savu iekšējo spēku, bet… persika vērtība jau nav kauls, bet pats auglis. Persika kauls ir vajadzīgs jauna koka radīšanai.”

Konservatīvisma studiju centra direktors Andis Kudors dalīsies savos pētījumos: “Citu valstu pieredze dabiskas ģimenes aizsardzībā parāda, ka ir pienācis brīdis, kad politiķiem, ekspertiem, garīdzniekiem un nevalstisko organizāciju aktīvistiem nākas iestāties par tādu vērtību aizstāvību, kas vēl nesen likās pašsaprotamas. Dabiskas ģimenes drupināšana Eiropā un Ziemeļamerikā beidzamajās desmitgadēs notiek ar lielu paātrinājumu; konservatīvās domas aizstāvji tiek mērķtiecīgi marginalizēti.”

Visas dienas garumā sagaidāmas godīgas un izsvērtas diskusijas par ģimenes mūsdienu problemātiku un neaizstājamību. Dažādu jomu speciālistu – filozofu, juristu, sociālo darbinieku, mūziķu, politiķu un citu profesiju pārstāvju uzstāšanās tiks translēta tiešsaistē Kustības “Par dabisku ģimeni” Facebook un Youtube kontos un būs pieejama lielāko plašsaziņas līdzekļu platformās.